Kormányinfó: jön a második gazdaságvédelmi akcióterv

2019. november 21. 11:49
A második gazdaságvédelmi akcióterv, a dél-budai centrumkórház, a „parlamenti gyereknap” és az atlétikai vb is szóbakerült a 148. kormányinfón.

Gratuláció Várhelyi Olivérnek

A miniszterelnökséget vezető miniszter üdvözölte, hogy Várhelyi Olivér a Bizottság tagja lesz. A miniszter elmondta, hogy Magyarország ez európai uniós csatlakozása óta most kapta meg a legfontosabb portfóliót. Gulyás Gergely hozzátette: az is megmutatkozott, hogy „függetlenül a jelölt személyétől a magyar álláspont képviselői milyen támadásnak vannak kitéve, elsősorban a bevándorláspárti körök által”. Ezzel kapcsolatban a miniszter elmondta azt is, hogy szeretnék, ha az új bizottság javítana az elrontott bevándorláspolitikán, nem konfliktust, hanem konszenzust keresne ebben a kérdésben, továbbá a gazdaságpolitika irányán is változtatna, illetve valamennyi nagyhatalommal jó és korrekt kapcsolatokra törekedne, és megerősítené az európai életforma védelmét.

Gazdasági növekedés

Gulyás Gergely a gazdasági fejlődéssel kapcsolatban kijelentette: „második gazdaságvédelmi akciótervet kíván a kormány elfogadni a következő év legelején abból a célból, hogy a negatív gazdasági folyamatok a lehető legkisebbek hatással bírjanak hazánkra, és a magyar gazdaságot a recesszió közeli állapotoktól megóvják. Hozzátette: „valóban igaz az, hogy a magyar gazdaság jobban teljesít”. Hozzátette, hogy 5% körüli növekedésre lehet számítani, amivel az Unión belül a magyar gazdasági növekedés lehet a legjobb. 

Jakab Péter „székfoglalása”

A miniszter a köztévé Jakab Péter tegnapi akciójára vonatkozó kérdésére kijelentette: „a kormány nem kommentálja a parlamenti házbizottsági ügyeket” – hozzátéve, hogy „tegnap a gyermekek jogairól szóló nap volt, ezt néhányan összetévesztették a gyereknappal”. Gulyás úgy folytatta, hogy „ha a parlamentben gyereknapot kell tartani, és az ellenzék részt szeretne venni ebben, mi nyitottak vagyunk rá”.

Gothár-ügy

A Katona Jószef Színház zaklatójával kapcsolatban Gulyás Gergely kifejtette: Gothár Péter súlyos bűncselekményeket ismert be. Hozzátette, hogy szerinte a szavak és a tettek a balliberális térfélen sokszor szemben állnak. Kérdésre elmondta azt is, hogy Gothár Kossuth-díjának visszavonásáról még nem beszélne, de nyilvánvaló, hogy a rendező méltatlanná vált bármilyen állami kitüntetésre.

Póczik-Borkai-ügy 

Szóba került a Póczik-Borkai-ügy is. A kancelláriaminszter ezzel kapcsolatban kijelentette: teljeskörű kivizsgálást várnak.

Parlamenti házszabály

Gulyás Gergely a parlamenti házszabály szigorításáról úgy vélekedett: „az új parlamenti szabályok csak azt büntetik, ami eddig is büntetendő volt, ami egy munkahelyen nem megengedhető, az az Országgyűlésben sem”. „A magyar Országgyűlésben bármit el lehet mondani, amíg az más méltóságát nem sérti” – tette hozzá a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Atlétikai vb

Az atlétikai vb-ről rendezendő esetleges népszavazással kapcsolatban a miniszter azt mondta: „egy kampányban hülyeségeket is lehet beszélni, de amikor véget ér, szembesülni kell a valósággal is”. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy szerinte Fekete-Győr András alapvető jogi kérdésekkel nincs tisztában, amikor országos népszavazást kezdeményez a csepeli atlétikai stadionról, hiszen az atlétikai vb-ről még novemberben dönteni kell.

Dél-budai centrumkórház

A dél-budai centrumkórház ügyében a Gulyás Gergely elmondta: „ha indokolt, a kormány támogatja, hogy helikopter-leszálló épüljön a Heim Pál Kórházban. Szerinte a minap elhunyt kislány esete is azt mutatja, hogy szükség van a dél-budai centrumkórházra, hogy a mentőhelikoptereknek ne a belvárosban kelljen leszállniuk.

Néppártról, Tuskról, Putyinról

A magyar kormány nyitott az Európai Néppárt új elnökével, Donald Tuskkal folytatandó megbeszélésre, de az Európai Néppártnak meg kell erősödnie, vissza kell találnia az alapértékeihez – jelentette ki Gulyás Gergely. A miniszter szerint Donald Tusk tegnapi beszédében semmi kifogásolható nem volt, kivéve a külső határvédelemre és határkerítésekre vonatkozó kritikát. Gulyás Gergely hozzátette: az EPP új elnökének kell eldöntenie, milyen irányvonalat választ. Gulyás szerint a Fidesznek konzervatív, jobbközép demokrata szövetségben kell lennie, és ha az EPP ilyen jövőt lát maga előtt, a Fidesz a legsikeresebb tagpártként szívesen áll rendelkezésre.

Vlagyimir Putyin orosz elnök felvetésével kapcsolatban, amely szerint 2028-ra közép-európai országok távozhatnak az Európai Unióból, a kancelláriaminiszter úgy reagált, hogy Magyarország az Európai Unió tagja és nincs olyan terv, amely ezen változtatna.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha fele olyan "sótlan és unalmas" lennél, mint Gulyás Gergely, már nagyszerű ember lennél...

Gulyás Gergely szavakész, világosan átlátható, informatív válaszokat adott. "Akinek füle van, hallja meg"!

A neked írt válaszomból mindenki láthatja, az nem egy "sértett" ember szövege.

„A magyar Országgyűlésben bármit el lehet mondani, amíg az más méltóságát nem sérti” - de Dömötör-féléknek lehet kisnyilasozni (ezt vegyék be a törvény szövegébe!)

Pozitív egyenleggel adták át??? Hallottál már Pécs nevű városról bogaram?

A te véleményed a te észlelésedtől függ: ne csinálj úgy, mintha az én véleményem szubjektív lenne, a tied meg objektív és elfogulatlan. Te nem tudtál Gulyás mondanivalójához felnőni, s most őt szidalmazod, ahelyett, hogy beismernéd, kiskaliber vagy hozzá. De majd minden olvasód itt a Mandineren eldönti a vitát saját magában.

Külön említést érdemel Fegyőr ostoba népszavazásos kijelentésének megválaszolása. Fegyőr és az Új-SZDSZ nagyszájú tudatlanságának újabb ékes-éktelen példája.

Meg akarták volna csinálni, de nem értenek hozzá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés