Hetes cikkely: második meghallgatás decemberben

2019. november 21. 18:39
A Momentumos Donáth Anna egy újabb jelentés ötletét is felvetette.

December 10-én tartják a magyar jogállamiság védelmében indított 7. cikk szerinti eljárás második meghallgatását – jelentette be Marja Rislakki, Finnország EU-hoz akkreditált állandó képviseletének a vezetője. Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó finn kormány képviselője a meghallgatás részleteiről csak annyit árult el, hogy ezúttal nem a jogállamiság általános kérdéseit fogják tárgyalni, hanem „specifikus témákat”.

A 7. cikk szerinti eljárás első meghallgatását szeptemberben tartották, nagyjából egy évvel azután, hogy az Európai Parlament megindította az eljárást. Ahogy Marja Rislakki csütörtökön is beszámolt róla, a szeptemberi meghallgatáson ismertették a Sargentini-jelentést, majd Varga Judit igazságügyi miniszter ismertethette a magyar kormány álláspontját, és válaszolt az európai kormányoknak az akadémia, a média és a szólásszabadság szabadságát, illetve a korrupció elleni fellépést és az igazságszolgáltatás függetlenségét firtató kérdéseire.

Magyarországon semmi probléma nincs a jogállamisággal, jogi köntösbe akarnak bújtatni egy politikai vitát – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő, aki felszólalásában a „kettős mércét” és a „balliberális és bevándorláspárti erők” szerepét emlegette.

Dobrev Klára DK-s és Donáth Anna momentumos EP-képviselők szerint, az október 13-i önkormányzati választások után az Orbán-kormány tovább erősíti a bíróságok feletti kormányzati befolyást és megrövidíti az uniós költségvetést. Donáth Anna ezzel az általuk vélt jogállami problémákkal kapcsolatban egy újabb jelentés ötletét is felvetette.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem amikor 69-eznek, a Dobrev a férfi.

Legyen újabb jelentés. DE Hidvegi Balázs írja. Vagy Salvini. Vagy Berlusconi. Vagy a lengyelek. Vagy az észtek.
Elvárható, hogy a másik oldal írjon jelentést aztán vessék egybe.

Az ávós lányok újra akcióban?

Amúgy meg az egész, lári-Fári.

Ez egy párpolitikai cirkusz, a vádak tartalmát éppen a szabad október 13-i választások is cáfolták.

Nok a politikaban - hogy a legpiszkosabb munkakat elvegezzek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés