Hetes cikkely: második meghallgatás decemberben

2019. november 21. 18:39

A Momentumos Donáth Anna egy újabb jelentés ötletét is felvetette.

2019. november 21. 18:39

December 10-én tartják a magyar jogállamiság védelmében indított 7. cikk szerinti eljárás második meghallgatását – jelentette be Marja Rislakki, Finnország EU-hoz akkreditált állandó képviseletének a vezetője. Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó finn kormány képviselője a meghallgatás részleteiről csak annyit árult el, hogy ezúttal nem a jogállamiság általános kérdéseit fogják tárgyalni, hanem „specifikus témákat”.

A 7. cikk szerinti eljárás első meghallgatását szeptemberben tartották, nagyjából egy évvel azután, hogy az Európai Parlament megindította az eljárást. Ahogy Marja Rislakki csütörtökön is beszámolt róla, a szeptemberi meghallgatáson ismertették a Sargentini-jelentést, majd Varga Judit igazságügyi miniszter ismertethette a magyar kormány álláspontját, és válaszolt az európai kormányoknak az akadémia, a média és a szólásszabadság szabadságát, illetve a korrupció elleni fellépést és az igazságszolgáltatás függetlenségét firtató kérdéseire.

Magyarországon semmi probléma nincs a jogállamisággal, jogi köntösbe akarnak bújtatni egy politikai vitát – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő, aki felszólalásában a „kettős mércét” és a „balliberális és bevándorláspárti erők” szerepét emlegette.

Dobrev Klára DK-s és Donáth Anna momentumos EP-képviselők szerint, az október 13-i önkormányzati választások után az Orbán-kormány tovább erősíti a bíróságok feletti kormányzati befolyást és megrövidíti az uniós költségvetést. Donáth Anna ezzel az általuk vélt jogállami problémákkal kapcsolatban egy újabb jelentés ötletét is felvetette.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stifwacar
2019. november 23. 21:50
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
airmax
2019. november 22. 15:19
A Speciális eljárás keretében meghallgatják George Soros-t , Rui Tavarest és magyarország nagy barátját Judith Sargentinit... amelyen csak a liberális frakció vehet részt... a magyar kormány 5 perces időkeretben kifejtheti a véleményét, amíg a bizottság kávészüneten vesz részt.
krisztoforo48
2019. november 22. 11:36
Oda sem kell menni,bohóckodjanak együtt.
nemecsekerno_007
2019. november 22. 10:51
Hát, nekünk hazaárulókból is a legalja jutott. Ilyen ez a Kárpát-medence, összefújja a szemetet a szél...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik