Budapesti díszpolgárok levélben álltak ki az atlétikai vb mellett

2019. november 21. 14:14
Budapest egy újabb része válhat méltóvá egy európai világvároshoz, amelynek előnyeiből minden budapesti polgár részesülhet – írják.

Levélben fordult a főpolgármesterhez Budapest három díszpolgára az atlétikai vb megrendezése és a tervezett atlétikai stadion védelmében. A levelet az egyik kezdeményező, Miklósa Erika meg is osztotta közösségi oldalán. Ebben arról írnak, hogy Merkely Béla professzorral és Kemény Dénes korábbi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánnyal úgy érzik, hogy Budapest felelős díszpolgáraiként véleményt kell mondaniuk az atlétikai világbajnokságról és az ahhoz kapcsolódó atlétikai stadionról.

Miklósa Erika úgy fogalmaz: „mi, Budapest díszpolgárai úgy gondoljuk, ez a megtisztelő cím felelősséggel is jár, felelősséggel, hogy felhívjuk a figyelmet közügyekre”. Később megjegyzik, hogy „mindannyian egyetértünk abban, hogy Budapesten kiemelt szerepet kell kapnia az egészségügynek, a kórházak fejlesztésének, de legalább ugyanennyire fontos a prevenció, a lakossági edukáció, az egyének tudatosabb egészség szemlélete, mindezt annak érdekében, hogy az utánunk következő generációk egészségesebbek legyenek.

Felhívják rá a figyelmet, hogy „a világbajnokság tervezett helyszíne sajnos ma Budapest szégyenfoltja. A belvároshoz közeli Duna-parti terület emberektől elzárt, inkább hasonlít egy szemétlerakóra és roncstelepre, mintsem egy élhető környezetre. Ha megvalósul e beruházás, az számos további infrastrukturális és közlekedési fejlesztést von maga után, Budapest egy újabb része válhat méltóvá egy európai világvároshoz, amelynek előnyeiből minden budapesti polgár részesülhet”.

A Karácsony Gergelyhez is eljuttatott teljes írást ide kattintva olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én hagynám a fővárosi önkormányzatot. Azt mondanám nekik, mint a kisgyereknek, aki most szokik rá a bilire: nem kérdezlek állandóan, hogy kell-e, te szólj, ha kell:-)))))

Megvót a Világkiállítás, megvót az Olimpija, minek az atlétavébé?
Nem lesz ez túl sok?
Azér, a bűgatya alá sem lehet mindent ellopni!
Egyetlen egy újlipóc nincs a projektben, hát ezt így hogy, ekkora pofátlanság...
És ha Átbaccó Biciklis KariGeri is így látja, undorral és megvetéssel tekint a csepeli VB-stadionra, meg a 15 hektár ződnyire, és nem ellenzem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés