Tusk: Kizárjuk azokat a Néppártból, akik nem fogadják el az értékeinket

2019. november 20. 20:09
Az Európai Tanács leköszönő elnöke az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán beszélt erről.

Az Európai Néppárt (EPP) elnökeként harcolni fog a populizmust ellenző szavazók voksaiért ígérte az EPP zágrábi tisztújító kongresszusának első napján Donald Tusk, az elnöki poszt egyetlen várományosa. Tusk, az Európai Tanács leköszönő elnöke hozzátette: öt év után belefáradt abba, hogy ő legyen Európa első számú bürokratája.

Kész vagyok harcolni, készek Önök is?” – tette fel a kérdést a résztvevőknek. Tusk szerint a félelem fontos szerepet játszik a politikában. A migránsválság, valamint az elmúlt évek terrortámadásai miatt az emberek a biztonság érzését keresik. A szavazók szívét ezért könnyen elnyerik azok, akik azt kiabálják, hogy „álljanak fel, tegyék az országot újra naggyá és szerezzék vissza az irányítást” – mondta Tusk.

Hozzátette: csak azoknak van joguk kormányozni, akik akarnak és tudnak biztonságérzetet nyújtani az embereknek, megőrizve egyidejűleg a szabadságukat és jogaikat. Kijelentette: semmiképpen nem szabad átengedni a biztonság és a rend ügyét azoknak a populistáknak, manipulátoroknak és autokratáknak, akik elhitetik az emberekkel, hogy a szabadság nem járhat kéz a kézben a biztonsággal, a határok és a területek védelme pedig a liberális demokráciával és a jogállamisággal.

„​​​​​​​Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre nincs szükség” – hangoztatta. Figyelmeztetett: azok, akik ezt nem tudják elfogadni, „​​​​​​​de facto ki lesznek zárva a pártcsaládból”.

(MTI)

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor a skandináv törpe néppártocskáknak lőttek.

Koma, azért ne fogadj nagy tétben erre...

Ez nagyon manfred weberesen hangzik...Azaz: kortesszöveg, még ha egyetlen jelölt is. Tusk nem fogja elfelejteni, hogy Orbán még Kaczinskyék ellenében is kiállt mellette az újrajelölésekor...

Azert talalhattak alkalmasnak, mert letette a nagyeskut, hogy Orbant kipenderiti. Vagy legalabbis elmondja ezt a megalazo mondatot. Ezert nem tudnak ok jol aludni, mert Orban.
Igy megy ez Europaban, nemsokara jon a boszorkanyegetes is. Es hogy ki az, azt majd ok mondjak meg, az un. Soros- helytartok.

Orbannak nem fonoke, ha kitettek a Fideszt a Neppartbol.
Kepzelem, milyen eros lehet a Neppart, ha Orban az egyetlen bajuk!

Ja, es Salvinire tobben szavaztak hus-ver emberek, mint ahanyan valaha is fognak Tuskra.
Csak ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés