Nem tetszik Belgrádnak az orosz kémek tevékenysége

2019. november 20. 14:21

A napokban videófelvétel látott napvilágot arról, ahogy egy orosz hírszerző táskát ad át egy szerb hivatalnoknak.

2019. november 20. 14:21

Vizsgálatot indított a szerb katonai hírszerzés a köztársasági elnök utasítására, utóbbi attól tart, hogy orosz kémek szerb ügynököket akartak beszervezni a közelmúltban – erről Ana Brnabic miniszterelnök elnök beszélt szerdán újságíróknak.

Elmondta, hogy Aleksandar Vucic államfő a hadsereg főparancsnokaként adott utasítást a feltételezett kémek felderítésére és tevékenységük kivizsgálására. Hozzátette: még nincs meg minden szükséges információ, de amennyiben a híresztelések igaznak bizonyulnak, az komoly gondot jelenthet Belgrádnak.

Az interneten néhány napja megjelent egy – múlt vasárnap készült – felvétel, amelyen Georgij Kleban orosz diplomata, az orosz hírszerzés tagja egy pénzzel teli táskát ad át valakinek. A Blic című belgrádi napilap tudomása szerint a csomagot egy magas beosztású szerb hivatalnok vette át. A felvétel hitelességét többen is megerősítették, többek között Hriszto Grozev orosz oknyomozó újságíró.

A szerb köztársasági elnöki hivatal tájékoztatása szerint az államfő csütörtökön találkozik Alekszandr Bocan-Harcsenkóval, Oroszország belgrádi nagykövetével, arról azonban nincsenek információk, hogy a feltételezett kémek ügye is a témák között szerepel-e.

Azt nem tudni, hogy az utóbbi időben történt orosz fegyvervásárlások és közös hadgyakorlatok ellenére miért próbálkozott az orosz hírszerzés ilyen akcióval, illetve ez hogyan fogja befolyásolni a két szláv ország kapcsolatát.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 04:03
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
stifwacar
2019. november 23. 22:30
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Tiszafa
2019. november 21. 14:03
Lehet, hogy az orosz kémeknek meg Belgrád tevékenysége nem tetszik...
ondiabind
2019. november 21. 04:25
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik