Isten éltessen, KDNP!

2019. november 20. 14:59

Mi, kereszténydemokraták tudjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek, így megértő derűvel szemléljük a magukat karámba zárók fogvicsorgatását.

2019. november 20. 14:59
Tarnai Richárd
Vasarnap.hu

„A kereszténydemokráciával kapcsolatos kritikák központi eleme az, hogy milyen alapon »papolnak« az embereknek olyan politikusok, akik bűnösök és közelében sincsenek a Szentírásban foglalt krisztusi tökéletességnek. Valóban, a földön jelenleg senki sem tökéletes, bár az erkölcsi magaslatról minket kioktató baloldali újságírók és politikusok már egészen a közelében érzik magukat… Márpedig ha tudom, hogy mi az ideális cél, akkor bűneim és botlásaim ellenére annak képviselete igenis keresztényi kötelességem. Mert ha a köz ügyeivel való foglalkozás (politizálás) csak a tökéletesek kiváltsága lenne, akkor a világon az előbb elmondottak alapján senki sem foglalkozhatna ezzel.

Azt is tudjuk a Bibliából, hogy gyümölcseiről ismerjük meg a fát. Márpedig a tapasztalat azt mutatja, hogy ha kereszténydemokrata gondolkodású kormányzat szolgálata által valósul meg egy ország irányítása, akkor az emberek kiszámítható, fejlődő és jó gazdasági eredményeket felmutató környezetben élhetnek. A kritizáló baloldalnak pedig mindig csak farizeusi szemforgatásra és eredménytelen, sikertelen kormányzati szerencsétlenkedésre  futotta. Mindezt néha megfejelve idegen, vagy hazai fegyverekkel, vagyis diktatúrával (nemzeti szocializmus, nemzetközi szocializmus).

Mindezen diktatúrákkal szemben alakult meg a KDNP jogelődje, az egyetlen ma is működő, történelmi múlttal rendelkező pártunk. A FIDESZ-KDNP együttműködése sem példa nélküli Európában. Már évtizedek óta kiválóan működik a német CDU-CSU struktúra, és köszönjük, a magyar modell is jól van.

Mi kereszténydemokraták tudjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek, ám azt is tudjuk, mi életünk értelme és célja, mik a feladataink a földön és mindezeket Kitől kaptuk. Így hát megértő derűvel szemléljük a magukat karámba zárók csoportját, akik fogvicsorgatva bizonygatják egymásnak, hogy ők bizony milyen tökéletesek és erről a megfellebbezhetetlen piedestáról szónokolnak a kereszténydemokrata embereknek. Lelkük rajta!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2019. november 21. 18:10
https://www.youtube.com/watch?v=8N63K0VzsNk
ondiabind
2019. november 21. 03:53
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
bandrea
2019. november 20. 21:15
Egy kis általános iskolás számtan is elég lett volna. 2020-1566. Az picurkát nem 400. És ez a dédapa halála. A születés ennél még korábban volt, tehát az még több lesz,mint 400. Nem baj. Ezt az aprócska hibácskát csak a bevándorlásbarát sorosista, bérencek nagyítják fel.
holder
2019. november 20. 20:33
"Mi kereszténydemokraták tudjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek" Hát tényleg nem - ha már a kormány 2020-at ( a hadvezér-költő) Zrínyi Miklós-emlékévévé nyilvánítja, nem ártana megkérdezni a főnököket, hogy melyik Zrinyiről van szó és akkor Vejkey Imre nem mondta volna a KORMÁNYPÁRTI ! törvényjavaslat vitáján hogy "A magyar történelem kimagasló alakja volt Zrínyi Miklós, aki önfeláldozásával a magyar hősiességnek állított örök érvényű lelki és szellemi emlékművet " es utána még arról is beszélt, hogy Zrínyi kirohanása a várból festőket ihletett meg. Az ugyanis a dédapa volt. Ez meg a KDNP frakcióvezető-helyettese. Na így működik a felkészülés egy törvényjavaslatra a kereszténydemokratáknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik