Forrongó világ

2019. november 20. 7:17

Szőcs László
Magyar Nemzet
A Facebook-nemzedék újabb és újabb percemberei, a világot megváltani akaró ­lánglelkűek egyetlen hatalmas falanxba verődve mennek harcba, de Közép-Európa nem hátrál.

„Bámuljuk a képernyőt, a legtöbb helyütt fiatal arcokat látni a tomboló utcán. Pesti helyett hongkongi srácokat, cseh ellenzékieket, Párizst szétverni vidékről felugrott huligánokat, akik egy más világban akarnak élni, mint amilyet a hatalom rendelne nekik.

Arcukat eltakarja a sál, a maszk, de zsebükben, kezükben ott az okostelefon, élőben közvetítik, megosztják, posztolják, mit tesznek. Ez pedig a Facebook-nemzedék újabb és újabb légióit küldi harcba. Bajkeverőket, a forradalmak percembereit, a világot megváltani akaró ­lánglelkűeket – egyetlen hatalmas falanxba verődve. Latin-Amerikában – ahol nyelvi határok sem feszülnek az egyes országok között – az elégedetlenek, a politikai hatalomból kirekesztettek egymást hergelik, biztatják. A brazil elnök megbukik, az argentin ugyancsak, a bolíviait elűzik, a venezuelai megroggyan, a chilei – Dél-Amerika egyik legfejlettebb országának élén – meghátrál.

Közép-Európa nem hátrál. Újraválasztották tavaly a magyar kormányt, idén a lengyelt, Szlovákia pedig februárban voksol majd. Ha Prágában újra az utcára szólítják is a miniszterelnök körül korrup­ciót sejtő tömeget, térségünkben a kiszámíthatóság az úr. Kalandvágyból itt maradt ismerősöm tizedik éve sajnáltatja magát, 2010 óta öt választás ment le gond nélkül. Ebédelhetne naponta mondjuk a Puskás Arénában, hogy soha ne lássa.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A te monokultúrás világodban nem szokás más véleményt elolvasni, meghallgatni. Így működik az elvben, és főleg a saját maga számára toleranciát hirdető, kizárólagosságot követelő szabadelvű diktatúra. Hogy jobban megértsd, pontosan így, ilyen gondolatmenettel hozták létre a bolsevikok a munkások ellen a munkáshatalmat hirdető proletárdiktatúrát.

Egy állítással szemben pusztán egy magas lóról küldött semmitmondásra futja. Egy grafomániás vitaképtelensége mindig mosolyogtató.

A jobboldalon nem szokás a függetlenség mögé bújni, ez a baloldal szokása. Baloldalon talán szégyellik a hovatartozásukat? Ha így van, megértem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés