Moslékkoalíció Terézvárosban

2019. november 19. 11:07
andrassyut134
Andrássy út
Soproni Tamás új polgármester két évvel ezelőtt azt mondta: külön-külön lehet szeretni a Gundel-palacsintát és tökfőzeléket, összeturmixolva azonban mégiscsak moslék.

A moslékkoalíció kifejezés kezd egyre jobban elterjedni a közvéleményben, azoknak a pártoknak az együttműködését illetik ezzel a nem túl barátságos szóval, amelyek az önkormányzati választás előtt összefogtak a Fidesz-KDNP ellen, s ahol győztek, ott közösen irányítják az adott települést, kerületet. Terézvárosban is ez a helyzet, így jogos, hogy ez a blogsorozat is ezen a néven fut.

Ám ami még indokoltabbá teszi a címválasztást, az Soproni Tamás polgármester 2017. augusztus 18-i nyilatkozata. Az ifjú momentumos titán ezt mondta ezen a szép nyári napon a 24.hu-nak: »Nagyon tisztelem az Együttet, az akkori politikájukat végképp, de biztos vagyok benne, hogy most nem az összefogás az Orbán-rendszer leváltásához vezető út. Ahogy Ceglédi Zoltán szokta mondani, lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék.«

Majd alig több mint másfél év múlva Soproni megcsinálta a moslékkoalíciót..., benne van mindenki: a Momentum, a DK, a Párbeszéd, az MSZP, a Jobbik és az LMP. S most ők uralkodnak Terézváros felett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hat most majd meglatjak az emberek, hogy milyen az a c'est la vie, gundel palacsintas tokfozelekkel es sok-sok ideologiaval leontve. Es legyurva a torkunkon.
Enjoy!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés