Molotov-koktélokkal támadtak kurdok az orosz-török járőrökre

2019. november 19. 15:00
Szintet lépett a helyiek tiltakozása a fegyvernyugvást biztosító nagyhatalmi jelenlét ellen.

A hetekkel ezelőtt véget ért török katonai akció befejeztével, valamint az orosz, illetve szír kormánycsapatok megjelenésével még nem szűnt meg teljesen az ellenségeskedés. Sőt, a szórványos kurd-török összecsapások mellett a civil (vagy legalábbis annak tűnő) tiltakozás is megjelent a térségben.

Először csak kövekkel, de napokban már Molotov-koktélokkal is várták a helyi kurd lakosok a közösen járőröző török és orosz katonákat egy felvétel szerint. A fenti videófelvétel – amely ugyan pontos helyszínt nem közöl, csak Manjbij közelébe teszi az incidenst – tanulsága szerint nem is egy házi gyártmányú robbanóeszközt dobtak a civilek(?) a katonai járművekre.

A feliratok tanulsága szerint a kurdok célja a provokáció lehetett, hiszen ha fegyverrel válaszolnak a törökök (vagy akár az oroszok) a támadásokra, az a nemzetközi közvélemény szemében biztos hatalmas felháborodást eredményezne, és akár az amerikai döntés felülvizsgálatát is eredményezhetné. (Ennek az elméletnek némileg ellentmond, hogy a kivonuló amerikai járműveket is megdobálták, igaz, azokat a csak krumplival).  

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés