Már belülről is Orbánozunk?

2019. november 19. 19:34
Stoffán György
Stoffán György blogja
Felettébb érzékeny vagyok arra, ha Orbán Viktort igyekeznek felelőssé tenni a lagymatag és felelőtlen politikáért, amelynek eredményével október 13-án szembesültünk.

„Döbbenten olvasom a Magyar Nemzet november 16-ai számában Pilhál György cikkét (https://magyarnemzet.hu/velemeny/polgari-korok-7497380/), amelyből visszacseng a balliberális ellenzék Orbánozása. Pilhál idéz is e cikkben Bencsik Gábortól, aki facebook bejegyzésében a Fideszt, mint a nagy egészet bírálja: – »Eltűnt az emberi hang, a tévedéseket őszintén bevalló, az eredményeket bemutató, a másféle véleményre is kíváncsi, párbeszédre hajlandó magatartás, helyette agytrösztökben kimunkált, közvélemény-kutatásokon megmért üzenetek vannak, meg izomból politizálás…«

Erre tesz »egy lapáttal« a Magyar Nemzet újságírója, aki évekkel ezelőtti cikkét, mint világmegváltó sorokat tett közzé ismét. ...

És most, itt álljunk meg egy szóra! A levél minden bizonnyal Orbán Viktornak szólt, s bár a hangnem meglehetősen jó szándékúnak tűnik, a mostani újraolvasás viszont rossz érzéseket kelt. Bennem.

Netán elfelejtette az újságíró, és elfelejtette a nép is, hogy az árvízkor nem a fotósok miatt hordta a homokzsákokat a Miniszterelnök? Hogy 2015-ben kipucolta a Keleti pályaudvart és környékét? Elfelejtették az állampolgárság visszaadását? Az ország újraépítését 2010-től… mindent elfelejtettünk? A »Wellness-medencékben« már nem emlékezünk arra, hogy az előző kommunista-liberális érában örült mindenki – tán még Pilhál is –, hogy lyuk van a seggén (bocsánat), és esetleg lejut nyáron akár a Balatonra is? Vajon merne ma este sétálni bárki is Párizs szűk mellékutcáiban vagy akár a Sendlingen-tor környékén, Münchenben?

Igaz, a Polgári Körökre szükség volna, de azokat felnőtt emberek alkották, akik mellé aligha kell pesztra. S főleg nem maga a Miniszterelnök! A polgári körök fenntartására és a személyes találkozásokra az elkényelmesedett képviselő urak és hölgyek a hivatottak! Itt a lehetőség, tessék bizonyítani! Annyi »tiszteletdíjért« már csak-csak lehet…

Felettébb érzékeny vagyok valamire. Arra, hogyha Orbán Viktort igyekeznek felelőssé tenni azért a lagymatag és felelőtlen politikáért, amelynek eredményével október 13-án szembesültünk. Mintha Orbán Viktornak kötelessége volna, hogy a Fidesz munkatársait ellenőrizgesse, két nemzetmentő, európai ördögökkel folytatott tárgyalás között. Mintha Orbán Viktor napjai nem 24, de legalább 72 órából állnának, s mintha Orbán Viktor egy személyben lenne a törvényalkotó, a törvényhozó és a törvényalkalmazó. Pedig nem az! Ő egy felelős magyar politikus, egy ember, aki Magyarországot igyekszik a legaljasabb indulatok és rágalmak közepette megmenteni a végső pusztulástól.

Nem! Nem Ő a hibás! És ezt Pilhál kollégának és a nemzeti sajtó minden munkatársának látnia illenék. Vagy mi történik ma a Magyar Nemzetnél? Új feladat? Új parancs? Már belülről is Orbánozunk? Már belülről is rágja a szú azt a nemzeti keresztény politikát, amelyet az ellenzék olyan nagy vehemenciával igyekszik a világon mindenütt hazudozva megdönteni? Akik eddig a Fideszből éltek és nem is rosszul, ma Orbán Viktort akarják az ellenzékkel együtt elzavarni? Régi cikkekből idézni lehetne bárkinek, de ma nem azt a kort és nem azt a világot éljük, hogy e luxus megengedhető lenne!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

György!
Az a helyzet, hogy a bal-libsik mindenért Orbánt teszik felelőssé, ergo, neki kell irányt mutatni, a vádak ellen mi a megfelelő válasz.
És ebben Orbán komoly taktikai hibákat vétett, amennyiben - sorozatosan - konkrét vádakra nem adekvát, nem oda illő válaszokat adott, magasról.
Pilhál tehát nem téved.
Abban te sem, hogy Orbán viszont nem tudja elvégezni mások feladatát.
Tehát a következtetés: mindenki nézzen a tükörbe, de az egész ott kezdődik, hogy Orbán világos, érthető vádakra világos, érthető válaszokat adjon.
Nem kell hozzá sok minden, csak egy A/4-es lap, számokkal, adatokkal, időpontokkal.
A Mészároslőrincezésre elég, ha felsorolja azokat az állami kifizetéseket, amelyeknél Mészáros Lőrinc a közelben sem volt, mégis görög méretű államcsődbe taszították Magyarországot.
De, Orbán lesz a felelős a magyar futballválogatottért, az klubokban folyó munkákért, úgy általában a penészes lakásokért - ez a mai slágertéma ballibéknél (ez eddig nem volt, mármint penészes falak, de most, 2019-ben ez is előállt Orbán országában);, hej...
Hej, mi lesz itt ma este, ha a válogatott kikap Wales-ben, hajaj...
Lesz olyan bélsárömlés nem keresztény Miklósik, Deseők, Hontok, Péterfyk szájából, hogy csudájára jár a világ...
Ezt csak az múlja felül, ha nem kikap, hanem győz Magyarország.
Akkor a nem keresztények bélsara epével lesz leöntve...

Stoffán, Te tényleg nem érted a fideszes szavazók felhorgadását. Annak okait, hogy nem személyeskedésből, hanem a 22-es választásokkal kapcsolatos veszélyérzetből fakadnak a kritikai észrevételek. A Fidesz, azt ugye Orbán Viktor vezeti, ugye tudod, hogy pártelnökként a kritikai észrevételek is az asztalára tartoznak, de miniszterelnökként is.

Orbán Viktor pártelnök is, így nincs olyan, hogy a fideszes hibák, dilettantizmusok Rá nem tartoznak. Kettős a felelőssége, pártelnökként és miniszterelnökként is felelnie kell mindenért. Ha a kettő együtt sok, akkor mondjon le a pártelnökségről, s végre valaki vegye kézbe a dolgokat.

Amit az elmúlt hetekben kritikaként megfogalmaztak a szavazóik, azokról Orbánnak is tudnia kellene, s reagálni rájuk. De a tábor mit lát, hall. Süket fülekre találnak a vélemények.

A Paláver című betelefonálós műsorban úgy nógatják az embereket, hogy telefonáljanak már végre, ez/is/ szerinted nem egy indikátora az elégedetlenségnek?

A balliberálisok ágyúval lőnek, s Ti fakarddal hadakoztok. Olyanok vagytok, mint az egykori etiópok, amikor teveháton rohamoztak az olasz tankok ellen.

Persze azt is lehet, hogy elhallgattatjátok a kritikus hangokat, mint Kádárék.....

Kissé demagóg védőbeszédet hoztál össze.

Igen, az emberek tekintélyes része ilyen. Elfelejt mindent, és a hálának még a csíráját se hordozza magában. Nem kell messze menni. Tarlóst is leváltották, erre a "nagyon rátermett" figurára. Ez van. Mindig csak utólag kapcsolnak egyesek, amikor már késő!

Gratulálok az összefoglalódhoz, minden szavaddal egyetértek. nagyon fontos amiről írsz, igen, Orbán Viktor, a Fidesz vezetése nem mérte fel, hogy egzisztenciák ezreit, családokat hoztak nehéz helyzetbe alkalmatlanságuk, önteltségük, magabiztosságuk okán.

Tényleg ideje lenne néhány tehetségtelen vezetőtől megválniuk, akik csak nehezékként vannak jelen. A mai adok-kapok világra Lázár Jánosok kellenek.....a sok meghízott, elkényelmesedett bürokrata helyett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés