Greta és a színes szélesvásznú képmutatás

2019. november 19. 10:53
Francesca Rivafinoli
Vasárnap.hu
Márpedig a Greta nem ül repülőre. Mert az mást se csinál, mint kibocsát.

„Volt egy pont, amikor már-már reményünket vesztettük. Szegény kislány hetekig utazgatott Amerikában az ő önfeláldozó apukájával, hogy eljusson Chilébe, vállalva ehhez olyan viszontagságokat, mint az USA nemzeti parkjainak megtekintése vagy az óceánparton történő biciklizés Arnold Schwarzeneggerrel (az ilyesmitől javul csak igazán a jegesmedvék életminősége) –, erre puff neki, átteszik a konferenciát Madridba. Ami nem lett volna baj, ha 1) Madrid nem a végtelen óceánon innen épült volna, valamint 2) ha egy 16 éves aspergeres lány személyes jelenléte nélkül le lehetne bonyolítani 2019-ben egy ENSZ-csúcstalálkozót (nem lehet).

Márpedig a Greta nem ül repülőre. Mert az mást se csinál, mint kibocsát. Odafele jópofán meg volt oldva a dolog, mert monacói magánrepülő- és jachttársaságok pénzéből (pecunia non olet) elvitték őt egy kibocsátásmentes vitorláson, hogy aztán a szkipperek repülővel visszautazzanak, a hajóért pedig odarepüljön egy négytagú cserelegénység (exitus acta probat). Visszafelé azonban ez a frappáns megoldás idő hiányában nem működött – meg is rémültünk mind, hogy Greta esetleg csak videóüzenetben fogja tudni összevonni a szemöldökét nagyon csúnyán.

De bolygónk legnagyobb szerencséjére a 24. órában akadt egy celeb vloggerpár, akik áldozatos lélekkel (a nézettségnövekedéstől vissza nem rettenve) felvették Gretáékat az Európába tartó katamaránjukra. Ha jól értem, a pár abból él, hogy hajókázik az óceánokon, élvezi az életet, és erről ValóVilág-jelleggel épületes kontenteket tölt fel az internetre (»így nézek ki arcmaszkban«, »így borotválom a lábamat«, de nem spoilerezek többet).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó a cikk és a cím is. Mi is ugyanezt gondoljuk.

A színészóriást kihagytad. Leonardot.

Bizony, és ez a valami a pénzszerzés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés