Fidesz: A képmutató ellenzéki pártok egyetlen többlettámogatást és béremelést sem szavaztak meg

2019. november 19. 18:16
Az ellenzék a politikai akciót készít elő és azokhoz fűtik a baloldali szakszervezeteket – fogalmaztak a közleményben.

A Fidesz képmutatónak tartja az ellenzéki pártok viselkedését a szociális ágazatban dolgozókkal, mivel korábban egyetlen többlettámogatást és béremelést sem szavaztak meg – közölte a kormánypárt.

A képmutató ellenzéki pártok – miközben most az önkormányzatokban saját maguknak sorra emelik a fizetéseiket – a parlamentben egyetlen többlettámogatást, béremelést és a munkavállalókat segítő adócsökkentést sem szavaztak meg az elmúlt években" – fogalmaz a Fidesz közleménye.

Felidézték: a szociális dolgozók bére 2010 óta átlagosan 84 százalékkal emelkedett, 2020-ban 413 milliárd forinttal többet fordítanak a szociális szolgáltatásokra, mint amennyit a baloldal fordított erre 2010-ben.

Az ellenzéket most sem a szociális dolgozók, a pedagógusok vagy más közszolgálati dolgozók sorsa érdekli, csak a hatalom és a pénz, politikai akciókat készítenek elő, azokhoz fűtik a baloldali szakszervezeteket – írták közleményükben.

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd politikusai előzőleg közösen álltak ki a szociális ágazatban dolgozók béremelése és sztrájkjoguk gyakorlásának biztosítása mellett, miután a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók (MKKSZ), valamint a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének (SZÁD) vezetőivel tárgyaltak.

(MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés