A Momentum szerint Ciolos pártjának progresszivitása jót jelent a romániai magyaroknak is

2019. november 19. 12:33
Havasi Gábor, a párt fővárosi politikusa szerint Cseh Katalin nem követett el árulást, amikor az amerikai Kongresszusnak írt a magyar helyzetről.

A romániai elnökválasztás során a Momentum Dan Barna jelöltségét támogatta, egyedüli magyarországi pártként. Ennek kapcsán Havasi Gábor elmondta (5:12-től a fenti videóban): nem feltétlenül a nemzeti hovatartozás alapján kell a romániai belpolitikában támogatni egy elnökjelöltet, hanem „arra kell gondolnunk, hogy melyik az az elnökjelölt, aki megfelelő feltételeket tud teremteni a romániai magyarság számára”. „Úgy gondoltuk, hogy amögé a jelölt mögé kell beállnunk, aki egy progresszív értékrendet képvisel és egy progresszív programmal” a romániai magyaroknak is jobb feltételeket teremt. A SZDSZ-el val összehasonlításról elmondta: „amikor beléptem a Momentumba, akkor nem az SZDSZ-be léptem be”. Cseh Katalin jogállamisággal kapcsolatos, az utóbbi napokban nagy visszhangot kiváltó megnyilvánulásáról kijelentette: szerinte az nem árulás.A kerületi ellenzéki feszültségek ellenére a közös munkára készül Budapesten a Momentum

A Momentum fővárosi képviselőjét a ferencvárosi és a budafoki helyzet kapcsán is kérdezték: mindkét kerületben ugyanis nem sikerült viták és botrányok nélkül elkezdeni a közös munkát. A ferencvárosi alpolgármesterségtől visszalépő momentumos jelölt miatt állítólag kiabálásig fajult az alakuló ülés Ferencvárosban, ezzel kapcsolatban kijelentette: végig transzparens módon támogatta a polgármester kampányát pártja, már az előválasztás után beálltak mögé, továbbra is a közös munkára készülnek.

Budafokon egy MSZP-s alpolgármestere lett a fideszes kerületvezetőnek, ezzel kapcsolatban az ellenzék pártjai – köztük az MSZP is – két MSZP-s politikus mandátumának visszaadását követeli. Havasi Gábor szerint „árulást” követett el a két MSZP-s politikus. „Társbérletre lettünk kárhoztatva Karsay Ferenc polgármesterrel és az ellenzéki többséggel, mi nyitottak voltunk a kerület érdekében törtnő munkavégzésre, az ajánlatainkat is ennek megfelelően tettük volna”, ha szerinte a kerületvezető nem akadályozta volna mindenféle indokkal a tárgyalásokat. Két ellenzéki alpolgármester kinevezését akadályozták meg a szocialista képviselők – tette hozzá.

 

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Naná, hogy nem az erdélyi magyarok kérték az Új-SZDSZ-t egy román jelölte támogatására.

Katika valóban nem áruló. Ő csak egy szaralak.

Még nem volt olyan román párt, amelyik a magyarokat támogatta. Ezt a Momentum is tudja, de itt a francia gazda diktál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés