Szijjártó: Támogatjuk Uganda biztonságát és gazdaságának fejlesztését

2019. november 18. 11:57
Az Afrikából kiinduló migrációs hullámokat csak fejlesztési támogatás nyújtásával lehet megelőzni – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Az Afrikából kiinduló tömeges migrációs hullámokat a jövőben csak úgy lehet megelőzni, ha kellő fejlesztési támogatást biztosítanak az afrikai országoknak, hogy azok helyben tudják tartani lakosaikat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután fogadta Elly Tumwine ugandai belbiztonsági minisztert.

A tárcavezető kiemelte: Magyarország a saját adottságainak és képességeinek megfelelően meg is teszi a magáét. Kifejtette: idén egy 5,16 milliárd forintos gazdaságfejlesztési együttműködési programot indítottak Ugandában, ezzel támogatást biztosítanak az afrikai ország biztonságának és gazdaságának fejlesztéséhez. Továbbá magyar cégek kiberbiztonsági központot hoznak létre, kiépítik a biometrikus személyazonosító rendszert és víztisztító művet létesítenek az egyik menekülttáborában – sorolta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja egyértelmű, a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt kell idehozni. Amennyiben az ENSZ és az Európai Bizottság is így tenne, akkor cselekedne helyesen – fogalmazott a külügyminiszter.

(MTI)

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyugat-Európa lakossága a fogyás miatt bajban van, de jön a segítség. :)

Minden tiszteletem ellenére ez ordas bullshit:
"Az Afrikából kiinduló tömeges migrációs hullámokat a jövőben csak úgy lehet megelőzni, ha kellő fejlesztési támogatást biztosítanak az afrikai országoknak, hogy azok helyben tudják tartani lakosaikat"

Könnyen belátható, hogy európa gazdasági forrásai végesek, azaz lehet, hogy a most 1 millárdosra hízott fekete tömeget éppen el tudnánk látni védelmi pénzzel, csakhogy közben az eszement afrikai születésszám, az átlagosan 5,1 gyerek nyilvánvalóan okafogyottá teszi a pénzbeli támogatást a migráció megállítására. Erre max akkor lenne esély, ha születésszabályozásét fizetne a fejlett nyugat. Erre sajnos kevés az esély, bár annak még így is sokkal nagyobb hatása lehetne, mint Szíjjártó ötletének. Tényleg, az aspergeres lemming kislány mikor fedezi fel végre, hogy a karbonlábnyom fekete? Pedig benne van a nevében is...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés