Orbán: Mi nem csak hangoskodunk, hanem le is tettünk valamit az asztalra

2019. november 18. 20:59
Röpködtek a kérdések és a Churchill-idézetek az Országgyűlésben.

Az Országgyűlés mai ülésnapján az interpellációk és az azonnali kérdések között Orbán Viktort is kérdezték az ellenzéki képviselők. 

A Fidesz már letett valamit az asztalra

A jobbikos Jakab Péter arra volt kíváncsi, hogy a kormányfő képes lenne-e megélni minimálbérből.

A kormányfő választában úgy regált: a szakmájuknak van egy nagyon előnyös tulajdonsága, az emberek időnként leadják a szavazataikat, és elmondják, ki mennyit ér. A Jobbik 2010-ben még 20 százalékot ért, 2019-ben pedig 6 százalékot. Ennek oka ott kereshető, ahol a képviselő kérdése is: önök visszaélnek az emberek türelmével – fogalmazott a kormányfő. Idézte jobbikos politikusok korábbi nyilatkozatait, miszerint Gyurcsánynál lejjebb csak pokol van, a Jobbik egyetlen baloldali párttal sem fog össze, Gyurcsány 2006-os tevékenysége pedig büntetőjogi kérdés kellene, hogy legyen. Ma összeállnak, együttműködnek vele, osztozkodnak vele, mindent amit tesz, magukra vállalják – összegzett a miniszterelnök, aki kiemelte: aki közösködik, az közösséget vállal. Uraim, meddig él vissza a Jobbik az emberek türelmével? – tette fel a kérdést a kormányfő.

Jakab Péter válaszában úgy fogalmazott: joggal kíváncsiak a válaszokra az emberek, akik sokszor közelharcot vívnak a túlélésért. Szóvá tette a házszabály tervezett módosítását is, és azt hangoztatta: nem az a megoldás, hogy kitiltják az ellenzéket a parlamentből. Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta: 2010-ben a minimálbér 73.500 forint volt, 2019-ben 149 ezer forint. A szakmunkás minimálbér 2010-ben 89.500 forint volt, idén már 195 ezer forint.

Mi nemcsak kiabálunk, hangoskodunk, hanem le is tettünk valamit az asztalra

– fogalmazott. Az új szabályokról úgy vélekedett: az ellenzék trágárságot, rendbontást és agressziót hozott be az ülésterembe, ez nem jó, és komolyabb következmények kellenek. Rendbontás, agresszió és trágárság egyetlen munkahelyen sem engedhető meg, és, ha ezt nem teheti meg egy magyar munkavállaló, miért tehetnék meg a Jobbik képviselői. A Jobbikról szólva kiemelte: érti, hogy a hatalom meg a pénz érdekli őket, de ennek ára van. Emlékszik a legradikálisabb, antikommunista pártra Magyarországon, amelyik a végén összeállt Gyurcsányékkal, meg az MSZP-vel, és ma alulról szagolja az ibolyát.

Nem sok ez a képmutatásból?

Harangozó Tamás (MSZP) a magánnyugdíjpénztári megtakarítások után érdeklődött. Mi van három millió ember egyéni számlájával amit megígértek korábban? – firtatta. Hogy van az, hogy a köztársasági elnöknek, a fideszes kinevezetteknek egyszerre megduplázzák a fizetését, miközben egyébként létszámstopot vezetnek be az államigazgatásban?

Orbán Viktor azt mondta: a valóság az, hogy a szocialisták már kormányoztak. „Ízlésem szerint a kelleténél hosszabb ideig” – fogalmazott. Hozzátette: el is vettek egyhavi nyugdíjat, megkurtították őket. Ezt önökön kívül ebben a házban még soha senki nem tette meg. Ezzel szemben a kormánynak van egy megállapodása a nyugdíjasokkal, miszerint a nyugdíjak értéke nem csökkenhet, amíg polgári kormány van Magyarországon. Egyetlen évben sem csökkent, és olyan évek is voltak, amikor emelkedtek, és emelkedni fog ezután is – rögzítette a kormányfő, és kitért arra, hogy a gazdaságpolitikai sikereknek köszönhetően nyugdíjprémiumot tudnak fizetni, ami emeli a járandóságot. Emlékeztetett az önkormányzati választások eredményére, eszerint hat megyében az MSZP a közgyűlésbe sem került be, azaz nem ugrották meg az öt százalékot. Ennyit a nép hangjáról – jegyezte meg a kormányfő. Arról is szólt, miközben sajtószabadságról papolnak, az ország legnagyobb példányszámú baloldali napilapját egy oligarcha tartja el. Nem sok ez a képmutatásból? – kérdezte.

Harangozó Tamás azt mondta, a 13. havi nyugdíjat az MSZP-kormány vezette be és a világgazdasági válságig biztosították. Ismét az egyéni számlákat firtatta. Orbán Viktor kiemelte: nem lepi meg a logikája, miszerint pártdöntést lehet hozni magánvagyonokról. Ez az önök oldalán így is van – közölte. Kitért arra, hogy az önkormányzati választások óta csak néhány hét telt el, ezalatt a szocialisták a saját fizetésüket megemelték, a Gyurcsány-korszak embereit visszahozták, élén Draskovics Tibor egykori miniszterrel, Havas Szófiát, aki az 56-os forradalmárokat nácikhoz hasonlította, szinté sikerült visszahozni a Városházára, egy büntetőügyben elítélt, és eljárás alatt álló Czeglédyt pedig folyamatosan megbízásokkal látnak el. Söprögessenek a saját házuk előtt – jelentette ki.

Magyarországot nem büntették meg

Gréczy Zsolt (DK) arról beszélt, az uniós pénzek felhasználása során súlyos szabálytalanságokat tártak fel, és két opció merült fel az unió részéről. Átvizsgálják az egész rendszert és ennek alapján kell a büntetést megfizetni, vagy egy tízszázalékos átalányt rögzítenek, ami 5-700 milliárd forintot jelent. Kiemelte: azt a megoldást választotta a kormány, hogy nem átvilágítják a rendszert, hanem egy tízszázalékos átalányt fizetnek be büntetésként, amit szerinte az állampolgárok pénzéből finanszíroznának. Szerinte ez elképesztően gyalázatos és az unió történetében példátlan, ugyanis uniós tagállamot még ilyen büntetéssel nem szankcionáltak. 

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: a képviselő egyetlen állítása sem igaz. Erre két magyarázat adható, nem akar igazat mondani, de tudja, illetve, hogy nem ismeri a tényeket. A kormányfő jelezte: egyelőre utóbbiból indul ki. Rögzítette: az a helyzet, hogy

Magyarországot senki semmilyen büntetésre nem ítélte,

egyetlen forintot sem vesztett az uniós forrásokból. Ezek a tények – jelentette ki a miniszterelnök.  

Gréczy Zsolt úgy reagált, vagy a miniszterelnök vagy az Európai Bizottság illetékes biztosa nem mond igazat. Azt kérte, utóbbi esetén, kérje számon a biztostól állításait. Szerinte a kormány vállalta a büntetés megfizetését a szabálytalan közbeszerzések miatt. Orbán Viktor viszonválaszában kiemelte: a magyar nyelvnek vannak szabályai, a korrekció nem jelent büntetést. Kijelentette: nem lehet Magyarországtól pénzt elvenni, ugyanis az uniós pénzeket 113 százalékban felhasználja. Képtelenség, hogy egyetlen forintnyi összeget is elveszítsen Magyarország. Arról, hogy ki mit fizessen meg, azt mondta: büntetési tételként ott a négyes metró, ami az önök kormányzása alatti esemény. „Esetleg fizessék be önök!” – mondta a miniszterelnök.

Gréczy Zsolt (DK)

Az ellenzék még mindig diktatúrásdit játszik

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy a kormányfő október 13-a után azt mondta, együtt kíván működni az ellenzéki vezetésű városokkal. Ugyanakkor azt látják, hogy a kabinet sorra nyújtja be azokat a javaslatokat, amelyek arra mutatnak, meg akarják fojtani ezeknek a városoknak a vezetését. Beszélt az iparűzési adóra vonatkozó javaslatról is, amit egy salátatörvény tartalmaz, és arról szól, hogy ezen városok ezt az adónemet nem fordíthatják arra amire akarják, csak a helyi közlekedésre. Mi a célja az intézkedéseknek? – firtatta.

Orbán Viktor kiemelte: azt látja, az ellenzék továbbra is „diktatúrásdit” játszik, ami ma már inkább mulatságos. Volt egy önkormányzati választás, és

néhány helyen elég jól szerepelt az ellenzék. Ez diktatúrában nem szokás,

s továbbra is elnyomásról, ellehetetlenítésről beszélnek. Úgy fogalmazott: „​​​​​​​a győzelem soha sem végleges, és a vereség soha sem végzetes, ez egy politikai verseny”. Megjegyezte: nincs olyan beadvány a Ház előtt, hogy iparűzési adót csak tömegközlekedési célra lehetne használni. Ezt félreérti, az szerepel a javaslatban, hogy első helyen – hívta fel a figyelmet.

Szabó Tímea reagálásában azt kérdezte: akkor miért adták be ezt a javaslatot? A miniszterelnök jelezte: a jogszabályok végén ott az indoklás, és abban benne van, miért adják be az adott javaslatot. Kitért arra, abban egyetértés volt Karácsony Gergely főpolgármesterrel, hogy a legfontosabb a tömegközlekedés biztosítása, és ez a lépés ebbe az irányba mutat. Ennél fontosabbat ő sem tudott volna mondani – közölte a kormányfő.

A Türk Tanács zavarja az ellenzéket, a nyugat-európai dzsámik nem

Gurmai Zita (MSZP) azt kérdezte a miniszterelnöktől: mért szolgálja az ország érdekét, hogy úgy fogad be az ország török, azeri, üzbég vagy kazah állampolgárokat, vagyis a Türk Tanács európai képviseletét, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények. Miért magyar érdek, hogy a képviselet költségeit Magyarország fedezi, az irodát semmilyen magyar hatóság nem vizsgálhatja, és az adófizetés alól is mentesülnek? – sorolta kérdéseit, megjegyezve: ezen országokkal kevesebb, mint 2 százaléknyi a magyar külkereskedelem aránya. „​​​​​​​Ez az önök mutyija a keleti haverokkal” – fogalmazott.  

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: a jogszabályokat mindenkinek be kell tartani, a nemzetközi szervezetek képviseleteire vonatkozót is. Általános gyakorlatnak nevezte, hogy egy nemzetközi szervezet budapesti működését részben vagy egészben Magyarország fedezi, az ENSZ itteni irodáinak nagy részét is Magyarország finanszírozza. „​​​​​​​Az persze nem zavarja önöket, hogy Nyugat-Európában hegyekben állnak a minaretek meg a dzsámik” – jegyezte meg a kormányfő –, „​​​​​​​mert önök bevándorláspártiak.” Mint fogalmazott, az ügyben leginkább az zavarta, hogy a magyarországi kunokon hetekig gúnyolódtak az ellenzékiek, csak azért, mert keleti származásúak. Feltette a kérdést: ha ugyanezt tette volna bárki a zsidó származásúakkal, mi történt volna az országban? Ne alkalmazza a kettős mércét, és adják meg a tiszteletet mindenkinek – mondta a képviselőnek.

(MTI)

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék eléggé demagóg. Mikor tud ebből a stílusból kilépni? Habár jobb, ha így marad:-))))

Tóth Bertalan pár napja közleményben helytelenitette Áder fizuemeleset. Aztán megmondták neki, hogy pl Vadai és Tordai többet keresett, mint Áder.
Azóta a komplett ellenzék hallgat, pedig az összes mediajuk háborgott:-))))
Ennyire tájékozatlan az ellenzék:-) mindenben!

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta: 2010-ben a minimálbér 73.500 forint volt, 2019-ben 149 ezer forint. A szakmunkás minimálbér 2010-ben 89.500 forint volt, idén már 195 ezer forint.

„Mi nemcsak kiabálunk, hangoskodunk, hanem le is tettünk valamit az asztalra”

***

ENNYI.
(Még hozzátenném, hogy ugyanez a tendencia volt a korábbi Fidesz-kormányzás alatt is: ugye 1998-2002 között kb. 20 ezer forintról lett 4 év alatt 50 ezer forintra emelve a minimálbér - aztán 2010-re 8 év (!!!) alatt ebből lett 73.500 forint... )

Koherens ballib érvrendszer.

Megjegyzem, kocsmai stílussal tényleg OV-t lehet legkevésbé vádolni.
Néztél te az utóbbi pár évben egyetlen egy parlamenti közvetítést is? Láttad felszólalni Szabó Tímeát, Tordait, Jakabot, Hadházy-t, Szélt, Kunhalmit stb. stb. stb.?!?

Tehát még a nettó minimálbérben (a nektek legkedvesebb "diszciplinában") is jelentősen jobban teljesített a Fidesz-kormány, mint az MSZP-SZDSZ-kormány (több mint 70%-os növekmény, a szocik 47%-ával szemben, sokkal alacsonyabb infláció mellett). És ahogy egyre feljebb megyünk, egyre szélesebbre és zsélesebbre nyílik az olló a jelenlegi és a 2010-es helyzet között. Már a garantált bérminimumnál még nagyobb az ugrás, aztán utána beérünk abba a sávba, ahol nagyon-nagyon-nagyon komoly bérnövekmény volt/van már pusztán a 15%-os (fel tudod ezt egyáltalán fogni a Medgyessy.Gyurcsány-Bajnai kormányok nézőpontjából?) szja miatt is. Aztán jön a családi adókedvezmény, a gazdaság által produkált drasztikus emelkedése a bruttó béreknek.... tényleg nem folytatom tovább.

Két egymástól eltérő nyugdíjrendszerről van szó.
Az egyik az állami kirovó-felosztó rendszer.
A másik az önkéntes tőkebefektetéses nyugdíjrendszer.
Ebből eredően más az elszámolás és más a szükséges nyilvántartás.

Amikor én mentem nyugdíjba, akkor a vállaltnak kellett megadni az alapadatokat. Vagyis hol mennyi ideig dolgoztam, mennyi volt a nyugdíjalapba beszámító jövedelmem és mennyi járulékot fizettek be a munkaadók. Jelenleg az Államkincstár gyűjti ezeket az adatokat egyéni számlákon és ennek alapján számolják ki a nyugdíjat. Aki regisztrál az Ügyfélkapun figyelemmel kísérheti, hogy a munkaadója befizette e a járulékokat, illetve mennyit fizetett be halmozottan.

Az önkéntes tőkebefektetéses nyugdíjbiztosításnál az egyéni számlákon a befizetéseket és a tőkejövedelmeket tartják nyilván és ezeket közölik időszakonként a Biztosítók.

Hallottál a termelői piacról? Nálunk van, minden szombaton rengeteg a vásárló.

Persze, igazad van, csak finoman fogalmaztam.

Ezért szavazzon minden értelmes ember 2022-ben is Orbánra! Az ellenzék színtiszta verbál-propaganda, s kormányon csődbe vitt. Orbánék megmentettek a szoci csőd következményeitől, s most szárnyal a gazdaság.

Ne keverd össze az önkéntes nyugdíjbiztosítást a MANYUP-al! Két különböző biztosításról van szó.

Az a helyzet, hogy minden befizetett fillér személyre lebontva nyilván van tartva, és erről
időnként egyeztető határozatot küldenek a nyugdíjbiztosítótól. Még a diákkori
néhánynapos nyári munkáimat is feltüntetik, mint szolgálati időt. Tehát van egy személyi IDŐ
számlád, és egy személyi PÉNZBELI számlád.

Írd le, hogy mit szeretnél még. Lehet, hogy lenne értelme ezzel kapcsolatban javaslatot
tenned. Megkeresed az országgyűlési képviselődet fogadóóráján, elmondod neki és kéred,
hogy ezzel kapcsolatban készítsen elő egy törvényjavaslatot.

Jobb lenne a nettó minimálbérrel példálózni ,az a családi kedvezmény nélkül kb. 67%-kal emelkedett 2010 óta, Ee is szép dolog. Azért, mert az ellenzék egyfolytában elhallgat tényeket és hazudik nem kell a kormánynak sem túlozni.
Ami a nyugdíjakat illeti, mindenkinek a levont járuléka nyílván volt és van tartva.
A magánpénztárakból visszakerülteknek, az oda befizetett kötelező járuléka került át az államiba ,ugyanúgy beleszámít a nyugdíj megállapításába. Az egyéni számla tehát működik, mindenki megnézheti, mennyit vontak le tőle. A nem kötelező magán pénztár meg tovább is működik.
Az egész magánpénztári "örjöngés" a tények ismeretének a hiányában a legócskább ellenzéki propaganda, a szánalmasan funkcionális analfabéta, törvényeket nem ismerő, a lábujjai nélkül húszig számolni nem tudó emberek megvezetésére szolgál a ballibsik részéről.
És ez megy vagy 8 éve.
A kormány meg képtelen ezt leírni és minden háztartásba eljuttatni a korábbi szoclib kormányok viselt dolgaival együtt.
Ehelyett az egyhavi elvett nyugdíjat szajkózza, ami részigazság, mert Medgyessy alatt kezdték el az általános 13. havi nyugdíjat fokozatosan bevezetni. , ami Bajnai alatt már el is érte volna a havi teljes összeget, de rögtön limitálták illetve a szoclibek által egyértelműen teljesíthetetlen feltételekhez kötötték a kifizetést.
Sokkal gyszerűbb lenne elmagyarázni, hogy mennyi a beszedett éves nyugdíj járulék, ée mennyi a kifizetés. Egy felosztó-kiróvó rendszerben ennek alapján lehet dönetni és vitatkozni, nem frázisokat puffogtatni éveken át.

A sok acsarkodás helyett inkább egy jó hír egy elismerésre méltó tervről.

A főváros és a II.kerületi önkormányzat támogatásával Szenes Hanna szobrot fognak felállítani a Széna téren. A hőst az aljas nyilasok 1944.november 7-én végezték ki a Margit körúti fogházban.

A főváros további hős és példakép nőkről tervez szoborállítást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés