Kulcsfontosságú a magyar uniós biztosra bízott terület

2019. november 18. 16:29

Kormányzati Tájékoztatási Központ
MTI-OS
Az ellenzék áskálódása megbukott, mindent megtettek azért, hogy Magyarországnak ne legyen uniós biztosa, de nem jártak sikerrel.

„A kormány üdvözli, hogy az Európai Parlament külügyi szakbizottsága támogatja Várhelyi Olivér uniós biztosi kinevezését. Az ellenzék áskálódása megbukott, mindent megtettek azért, hogy Magyarországnak ne legyen uniós biztosa, de nem jártak sikerrel.  

Magyarország az EU bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozícióját kulcsfontosságúnak tartja az Európai Unió erősítése, a Nyugat-Balkán bővítése, a balkáni migrációs útvonal  védelme szempontjából. Tudjuk, hogy a bevándorláspárti erőknek mindez nem érdeke.

Bízunk benne, hogy a hamarosan felálló új Európai Bizottság  kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában. A magyar emberekkel együtt a migráció megállítását, a keresztény kultúra és a nemzetek Európája védelmét várjuk az új vezetéstől.”

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék elkezdett egy áskálódási folyamatot, amiről tudnia kellett volna, hogy úgyis Fidesz győzelem lesz belőle a végén. Tipikus Dobrev-Donáth-Cseh zsákutca, primitív távlattalanság.

Istenem! Hogy mit szenvedsz azzal, hogy bagatellizáld a dolgot, eddig azt fújtátok, hogy ilyen fontos pozíciót nem lehet Orbán emberére bízni. Most kiderül, hogy nem is olyan fontos. Ti látjátok kívülről magatokat, hogy milyen defektesen gondolkodtok? Nem, mi? Már fel sem tűnik.
Én meg kénytelen leszek felvilágosítani téged, ha nem hallottad volna, pontosan ma nyilatkozta a bizottság elnökasszonya, hogy legfontosabb feladatának tekinti az eu bővítését.
Azt nyilatkozta: olyan sokat tett a nevezett két ország a csatlakozásért, hogy addig is ki kell számukra dolgozni egy átmeneti megoldást!
Gondolod, hogy ezen nem Várhelyi fog dolgozni, hanem megkérik Gyurcsánynécsehkatódonáthannaujhelyi elvtársakat?
Legnagyobb sajnálatodra mondom, hogy Macronon kívül MINDEN európai vezető a bővítés pártján áll.
Macron véleménye is változhat, na és ő sem örökös elnök.
Ezen kívül, gondolod, hogy a majdani bővítésen nem kell senkinek dolgozni? Úgy látom a memóriád is cserben hagyott, mert emlékezhetnél rá, hogy annak idején, hány évig voltunk "mindig öt évre" a felvételtől. Szerinted akkor is úgy ment, hogy valaki a homlokára csapott és azt mondta: holnaptól belépnek az új országok!
Aztán te igazán "lekatyvaszozhatod" a szomszédság politikát is mint Várhelyihez tartozó területet, de Ursula von der Leyen nyilatkozta szerint ez az egyik legfontosabb terület.
Szerintem nyugtatgasd csak nyugodtan magad tovább, hogy ez csak egy nagy túró úgyse számít semmit, ha ettől vagy boldogabb. De amit művel(sz)tek itt néhányan az már tényleg beteges!
Aztán nem tudom, hogy a kedvenceid ellenzékben, mi a fenéért aljaskodtak ott kint,egymásra licitálva, hogy a magyar kormány által jelölt személy ne kaphassa meg ezt a "jelentéktelen" területet. Szomorú, hogy az energiátokat, csak az ellenségeskedésből tudjátok kinyerni. Sajnállak benneteket, mert szomorú lehet így élni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés