Forog a gép

2019. november 18. 7:47

Vas András
Népszava
Patyomkinországnak, a sokszoros áron megvalósuló állami beruházások, a beázó sportcsarnokok és stadionok hazájának megint van mire büszkének lennie.

„A gép forog, az alkotó pihen – juthatott volna eszébe Az ember tragédiája betétekkel felturbózott Csiky-darab kapcsán, látva a lelkes pillantásokat, hallva az elismerő-dicsérő mondatokat. Az alkotók mellett ugyanis ekkor tényleg pihentek a gépek, melyek a délelőtt folyamán még folyamatosan jártak, ahogyan másnap, sőt a hivatalos, szerdai díszelőadás napján is. És még be-beindítják őket a következő napokban-hetekben, hiszen bár már kétszer felavatták az épületet, sőt pénteken az első Csiky-bérletes előadással hivatalosan is elstartolt az évad – persze még meg sem közelítik a cirka fél tucatszor átadott Várkert Bazárt… -, a munkásoknak még bőven akad dolguk a színházban. Bő egy évvel az eredeti, s három héttel a többször módosított határidő után. Ahogy lesz még tennivaló a környékén is, melyet hétfőn délelőtt seregnyi közmunkás próbált a kormányfői látogatás szintjére emelni.

És lőn, Patyomkinországnak, a sokszoros áron megvalósuló állami beruházások, a félkész utak, a beázó sportcsarnokok és stadionok, az eresztő medencéjű uszodák, a félméteres kilátók, a dollármilliárdossá avanzsáló, kormányfőbarát gázszerelők hazájának megint van mire büszkének lennie.

A színház a kimondott szó temploma, mondta a zártkörű megnyitón Szita Károly polgármester. Hát akkor emlékezzünk, mit is mondott Rábay…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék ezt teszi: ismételd el sokszor a hazugságot, hátha lesznek, akik hisznek neked.

Hiába. A ballib vezetésnek mindig remek gazdasági ötleteik voltak, és vannak, Ezért is aggódnak legalább öt éve, hogy itt előbb utóbb gazdasági problémák lesznek! Ennek érdekében már imádkozni is megtanultak. :)))

Sajnos. De az idősebbek is hamar felejtenek, ami meg jó az természetes. Ezért kellene okosan tájékoztatni az embereket a valóságról, és nem belesüppedni valamiféle elégedettségbe, hiszen mint Budapesten tisztán kiderült, az embereket nem érdekli a pozitív változás, csak a feltűnő, és harsány dolgokra figyelnek oda.

Elég lenne, ha a törvény szerint élne ez az ország.
Még úgy is, hogy a törvény, igencsak kacifántosra, nem fántomfántosra sikeredett, természetesen az újlipóci behatás itt fokozottan érvényesül, hiszen a pénz, a jog, az ami magyar kézben nem lehet...
Btk. 337. § Rémhírterjesztés
337. § Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A "közveszély színhelyén" meghatározás nyilvánvalóan arra szolgál, hogy az aljasembertörzs gond nélkül mocskolódhasson!
Én meg erre azt mondom: amit Vas András állít, abból egy dolog világos mindennél jobban:
Vas András állítása: ma Magyarország közveszély színhelye úgy ahogy van, tokkal-vonóstul. Azaz:
Vas Andrást a Btk. 337. § Rémhírterjesztés vádja alapján 3 évig terjedő szabadságvesztéssel lehet-kell büntetni, ha valaki feljelenti.
Magyarország "a sokszoros áron megvalósuló állami beruházások, a félkész utak, a beázó sportcsarnokok és stadionok, az eresztő medencéjű uszodák, a félméteres kilátók, a dollármilliárdossá avanzsáló, kormányfőbarát gázszerelők hazája..."
Vas András együtt vagy külön-külön "olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére," azaz egész Magyarországon.
Így "közveszély színhelye" Magyarország tehát, Vas az egész országra nézve állítja, amit állít.
DE KI JELENTI FEL VAS ANDRÁST?
KI FOGJA VÉDENI?
MELYIK BÍRÓSÁG FOGJA TÁRGYALNI?
MELYIK ÍTÉLI EL, VAGY ELLENKEZŐLEG. MELYIK TISZTÁZZA VAST ÉS ÍTÉL MEG SZÁMÁRA KÁRTÉRÍTÉSI ÖSSZEGET??
Pedig egyszerű: Vas állítása alapján egész Magyarország közveszély színhelye, mert a polgároknak MINDENTŐL FÉLNIÜK KELL: SEMMI NEM MŰKÖDIK RENDELTETÉSSZERŰEN! Így megáll a 3 év börtön.
Legalábbis a normális észjárás szerint.
De Magyarországon a jog minden, csak nem a normális észjárás.
Láthatatlan hatalom tart ma is markában bennünket, hiszen a Btk.-t nemrég módosították!
Kik!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés