Orbán Viktor: Közép-Európa lesz Európa jövője!

2019. november 17. 13:22

Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy

„mi vagyunk Európa jövője, és készen is állunk erre a küldetésre”

 – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában, a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

A prágai Nemzeti Múzeumban tartott rendezvényen a kormányfő beszédében kiemelte: mi közép-európaiak 30 éve megmutattuk, hogy „hazánkért és Európáért nemcsak meghalni, de élni és dolgozni is tudunk”. Már nemcsak sorsunk, de  céljaink is közösek, „a közép-európai országok együttműködése a közép-európai emberek szívébe van írva”, ezért az előttünk álló évek Közép-Európa, a V4 sikereiről fognak szólni – vélekedett.

Kifejtette: „népeink sorsfonala sokszor fonódott össze az elmúlt ezer évben”, a második világháború vége óta pedig sorsközösségben is élünk, mert 1945 után a csehek, a szlovákok és a lengyelek „ugyanazt kapták jutalmul, mint amit mi magyarok kaptunk büntetésül, szovjet diktatúrát”.

Védelmünkbe kell venni a nemzetállami szuverenitást

A miniszterelnök felidézte: a nyolcvanas években a magyar fiataloknak a cseh és a lengyel antikommunista ellenállás volt a példa, amelynek segítségével a magyarok is hozzákezdtek a kommunista rendszer lebontásához. Úgy vélte, ma már világos, hogy '68-asnak lenni gyökeresen mást jelent Nyugaton és Közép-Európában. A nyugati '68 felszámolná a szabad nemzetállamokon és keresztény kultúrán nyugvó európai világot, ezzel szemben a mi '68-unk éppen ezek visszaszerzését és megvédését akarja – fogalmazott.

Hozzátette: a közép-európai '68 üzenete ma is az, hogy mi akarunk dönteni a saját sorsunkról,

szabad nemzetként akarunk élni, nem pedig birodalmi tartományként vagy birodalmi alattvalóként.

A kormányfő hangsúlyozta: közép-európai demokraták vagyunk, ezért védelmünkbe kell vennünk a nemzetállami szuverenitást, mert ha lemondunk róla, azzal a demokráciának is vége lesz.

Orbán Viktor szerint ma sem valami új ideológiai rendszerre van szükség, és ha javítani akarunk a mai európai világunkon, akkor „egyszerű emberi dolgokra van szükségünk”. Arra, hogy a saját közép-európai életünket élhessük, hogy tisztelhessük és megvédhessük családjainkat, élvezhessük szabadságunkat, szerethessük hazánkat és büszkék lehessünk nemzetünkre.

A közép-európaiaknak van saját nyelvük, a szabadság, a függetlenség és az egymás iránti szolidaritás nyelve. Ez a nyelv az európai népek nagy családjában önálló és határozott hangot ad nekünk, és ennek köszönhető, hogy Közép-Európa ma nemcsak földrajzi fogalom, hanem politikai, gazdasági és kulturális valóság – hangoztatta a miniszterelnök.

A megemlékezésen felszólaltak a visegrádi országok miniszterelnökei, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Peter Pellegrini szlovák kormányfő, valamint Wolfgang Schäuble, a német Bundestag elnöke.

(MTI)

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A heti Timmermans-Soros együttszopáson lerendezték Közép-Európa jövőjét.
Legalábbis a két együttszopó így gondolja.
Mi meg, még egy-két elveszített választás a nemzeti oldalnak, arrogancia, nyegleség, az egyszerűen tömör válaszok megtagadása a (lopás)vádakra - és az együttszopóknak+ a Pikóknak, Karácsonyoknak, Botm. Katáknak, Niedermüllereknek jön a szép jövő.
ÉS ONNAN FOGVA MI LESZÜNK A FŐSZOPÓK és ezúttal véglegesen, visszavonhatatlanul és jóvátehetetlenül.
ELŐVÁLASZTÁST A NEMZETI OLDALON, moderátor: felváltva Szabó Anett, Dörner György, Demeter Szilárd, Ferencz Orsolya, egyszóval hitelesek és reálgondolkodók.
Az, hogy 9 év alatt nem sikerült egy teherbíró, ugyanakkor innovatív oktatási rendszert felállítani, komoly kérdéseket vet fel.
Az, hogy 2019-ben Magyarországon egy mai fiatal nem talál emberarcú - élőzenés - szórakozóhelyet, szintén.
Az, hogy az állati szintű szórakoztatóipar nincs progresszív egészségügyi adózás alá véve, szintén.
Az, hogy az iskolákban nincsenek szétválasztva a sajátos nevelést igénylő tanulók, szintén... ERRE JÖN, hogy:
A Fidesz a béreket duplájára emelve "ellopta a pénzünket", szintén...
A Fidesz az államasódósságot visszafizetve "ellopta a pénzünket" szintén...
A Fidesz a betonromos 60 éves stadionok újjáépítésével "ellopta a pénzünket", szintén...
Sorolhatnám, NÉZZÜNK A TÜKÖRBE, elég volt a szemérmes sunnyogásból.

"a Fideszt a szemèrmetlen,nemzeti köppenybe bùjtatott gazsàgaièrt ès hazugsàgaièrt."
Nem kérdés, mindig ez a primitív válaszotok, amikor:
MAGYARORSZÁG ÉPÜL, SZÉPÜL, FEJLŐDIK
és horribile dictu: Még kimondani is szörnyű!
ERŐSÖDIK.
A tehetségtelen, ám nagy becsvágyú senkik módszere ez.

A jövő már látható a cigánytúlsúlyos településeken.

30 cigányfalut támogattok. Szerveztek nekik munkát, vagy csak az élősködésükben segítetek?

Viktor! Számolod , hogy a ciklus végéig hányszor lesz még lehetőséged ilyen közszereplésre? Szorít az idő, vegyél Magad elé egy naptárt.

Szükségesek az ilyen jellegű megjelenések, fontos a nemzetközi kapcsolatok ápolása. De most valahogy a belső történések tolulnak előtérbe. Néha alámerülsz a magyar valóságba? Felfigyeltél már arra, hogyan, s milyen gyors ütemben nő saját táborod elégedetlensége, veszélyérzete? Nagyon nem akarnak ismét a Ti hibáitokból hazaáruló balliberális iga alá kerülni.

Felmérted azt is, hogy kikkel állsz harcban, s kikkel kell itthon ezt a csatát megvívnod? Napóleon az egyes nagyobb csaták előtt a katonái között aludt, velük beszélgetett. Tudta,hogy szüksége lesz a katonák érzelmi azonosulására is. Most zsugorodni látszik saját talpasaid ezen attitűdje. Nem pusztán azon emberi attitűd okán, hogy sokan nem szeretnek a vesztesek oldalán állni, hanem egyre jobban bosszantja Őket a süketségetek, a Tiborc-i panaszok figyelmen kívül hagyása.

Szóval, kikkel is álltok szemben? A globális nagytőkével, melynek pénzügyi forrásai kiapadhatatlanok, az ezen tőke által finanszírozott hazai balliberális ellenzékkel, a megvásárolt Jobbikkal, a korlátlan anyagiakkal rendelkező hazai és nemzetközi balliberális médiával - jót röhögök, amikor a Klubrádió adományokért könyörög, és sokan ezt beveszik - , azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki minden emberi aljassága mellett, is egy tehetséges szervező, egy kocsi elé fogta a sokfelé húzó lovakat, s minden esélye adott ahhoz, hogy 22-ben megbuktassa a Fideszt, s kik vannak még itt, ja, a gyökerüket, közösségi kötőszöveteiket, vallásukat, elveszítő,megtagadó, kultúrájukat RTL kultúrára cserélt több százezres, milliós városi emberek, a Kádár-i idők még élő demagógjai - János bácsi és a társai - , s ami szintén fontos, az európai, nemzetközi balliberális hálózat, az oktatásban, a közigazgatásban, a kulturális életben, a minisztériumokban érintetlenül maradt balliberális erővektorok, az egyetemi-főiskolai ifjúság nagy része a katonás rendbe szervezett, nagyon hatékony civil szervezetek.

S kik a Te katonáid Viktor? Vegyük sorra: egy általad is szorgalmazott, épülőfélben lévő, olykor vegyes érzelmű középosztály, a buktatókkal, olykor morális kérdőjelekkel illetett, vitatott nemzeti burzsoázia, a kommunistáktól sokat szenvedett polgári rétegek, a hagyományos társadalmi kötőszöveteket még úgy-ahogy megőrző vidéki emberek, akik csalódtak benned az Ángyán által elfogadott, majd Általad elvtelenül megtagadott vidéki Magyarország program elvéreztetése miatt, de nem akarják újra a kommunistákat, egy szerény képességű és hatású média, a halk szavú, a Fidesz nem létező kultúrpolitikája áldozatává vált, a balliberálisok által minden fontos pozícióból, pénzügyi forrásból kiszorított konzervatív értelmiség , s talán szerényebb reprezentációval a baloldal igazi mibenlétéből kiábrándult, hazafias baloldali emberek, s azok, akik nem akarnak a zsidó-keresztény gyökerű országukból iszlám országot látni, fegyveresek által őrzött zsinagógákba, templomokba járni, az idős emberek,s elszórtan fiatalok, azok, akik nehezen nyelik le, hogy lenyelitek a saját korrupciós ügyeiteket, a túlzásba vitt stadion építéseket, de mivel nincs Nálatok jobb, Rátok szavaznak, az Általad szétvert Polgári Körök maradványai, akik beszorultak a Lugasba, az Üllői útra, a nem létező civil szervezeti struktúrátok.

nagyos sürgősen fel kell építeni azt a világképet, amit a Fidesz kíván nyújtani a társadalom számára, benne a fiataloknak, s azt naponta kivetíteni a mai modern média teljes eszköztárával, mellé téve a balliberális világkép, programok minden egyes elemeit. Harsányan, Spielberg-i rendezésben, s nem Öveges professzorként.
Még annyit:
"Őrzők, vigyázzatok a strázsán,
Az Élet él, és élni akar,
Nem azért adott annyi szépet,
Hogy átvádoljanak most rajta
Véres s ostoba feneségek."

Kedves Tatulus!


Nem estem bele semmibe......de hidd el, hogy sok olyan, egyébként fideszes szavazó van, velem együtt, akik kezdettől fogva ellenezték a stadionépítési őrületet.

Nem a Puskás Aréna ellen szóltam, legyen egy ilyen volumenű létesítmény is, hanem a sok, kihasználatlan stadion ellen. A napokban kocsival elhajtottam az épülő kispesti stadion mellett, ami csak megerősített a véleményemben. Lesz -két -háromezer néző, de a többiekre is igaz, még az MTK stadionra is.

Ennyi eltérő vélemény talán még belefér.....azért ezen az oldalon is többféleképpen látják az emberek a világot, s van egy közös nevező, ami végül az urnáknál jelenik meg.

Annyi pénz kapj a további életedben, amennyit Orbán most fog kifizetni " 700 milliárdot tiborcz és mészáros miatt. "
Azaz legyen neked nulla bevételed, míg csak utána nem nézel, mit hazudozol már megint.

Te nem tartozol a magyar nemzethez?

Na ne mondd! Ugyanolyan üzletek és abban cuccok vannak nálunk, mint Bécsben, Barcelonában, Rómában, Milánóban...És az emberek is ugyanolyan jól öltözöttek.

Ne hagyd ki a kezeléseket......egyre rosszabb a mentális állapotod elvtárs.

Te a magassággal és testsúllyal vagy elfoglalva, én a szellemi képességedhez kerestem mértékegységet, de nem találtam, az alsó értékeket sem közelíted meg semmilyen skálán.

A Ti oldalatok ügyleteit csak azért nem sorolom fel, mert az idő túllépés miatt kifehéredne a képernyő.


S azt sem árulom el Neked, mivel tudom mit jelent az omertá, hogy milyen kérdések voltak napirenden a korábbi Gyurcsány-Putyin találkozókon. Így megmaradsz tudatlan demagóg DK-snak.

Macron 2 cm-rel magasabb Orbánnál.
Sárközi 166cm, Medvegyev 163, Putyin, Zelenszkij és Hollande 170cm.
A legköpcösebb, pedig Merkel. De Gyurcsánynak is jó nagy hasa van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés