Fidesz: A Momentum az új SZDSZ

2019. november 16. 14:51
 Új SZDSZ-nek nevezte a Fidesz-frakció szóvivője szombaton a Momentumot, amely szerinte nyíltan nemzetellenes politikát folytat.

Halász János budapesti sajtótájékoztatóján közölte: rövid idő alatt megmutatta igaz arcát a Momentum, és "nagyon ismerős ez az arc". "Ez az új SZDSZ, durva külföldi befolyással és nyíltan nemzetellenes politikával" - fogalmazott. Kijelentette: "szégyen és gyalázat", amit a Momentum a magyar nemzet ellen művel, hiszen Erdélyben nem a magyar, hanem a román pártoknak, Felvidéken pedig szintén nem a magyar, hanem a szlovák pártoknak kampányolt.

A Momentum Brüsszelben is a magyar érdekeket támadja, az Európai Parlamentben a "legvadabb bevándorláspárti szélsőliberálisok" közé tartozik - közölte Halász János. "Még a NATO-nak és az Amerikai Kongresszusnak is leveleket írogatnak Magyarország ellen. Az sem titok, hogy Soros pénze van mögöttük, és a vezetésük is tele van a Soros-hálózatban kinevelt emberekkel" - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva Halász János közölte: a Fidesz támogatja a köztársasági elnök illetményének emelésére vonatkozó javaslatot, mert az államfő a legfőbb közjogi méltóság, ezért helyes, ha más közjogi méltóság - az Országgyűlés elnökének - illetményéhez kapcsolják a fizetését.     Az államfő fizetése tíz éve nem emelkedett - tette hozzá a szóvivő, aki szerint azért is helyes lépés az emelés, mert több olyan országgyűlési képviselő is van, akinek magasabb a fizetése, mint a köztársasági elnöké.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinchez köthető cégek nyerték el az atlétikai sportcentrummal kapcsolatos területrendezési munkákat, holott még nem is biztos, hogy megépül a létesítmény. Halász János közölte: Budapest jelentkezett egy esemény megrendezésére, így vannak folyamatok, amelyek már elindultak. Hozzátette: éppen azért sürgetik Karácsonyt Gergely főpolgármestert és az új városvezetést, hogy minél előbb mondjon véleményt, lesz-e atlétikai világbajnokság és kell-e a stadion.     

Halász János kérdésre válaszolva nem értett egyet azzal az értékeléssel, hogy az önkormányzatokról szóló törvényjavaslattal a kormány az ellenzéki vezetésű településeket akarja büntetni. Kijelentette: a javaslatot már az önkormányzati választás előtt kidolgozták. Példaként hozta az építési hatósági ügyeket, amelyekkel kapcsolatban először 2015-ben léptek, most pedig a tapasztalatok alapján várható változtatás. A javaslat közösségi közlekedésre vonatkozó részéről szólva jelezte: a kormány egyáltalán nem kíván változtatni a forrásmegosztás jelenlegi szabályain, de ha az önkormányzatok ezt kezdeményezik, akkor erről lehet gondolkodni.

Az önkormányzati törvény ma is az egyik legfontosabb ügyként rögzíti a közösségi közlekedés működtetését, most mindössze annyi változik, hogy ezt a feladatot az első helyen említik majd, ahogyan azt Karácsony Gergely is megtette a kampányában - mondta Halász János.

(MTI)

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szadisok azért végig mentek Marx, Lukács, Kohn Béla útján. Voltak ávósok, komcsik, aztán trockisták, maoisták, hídlezáró kommünárok, magyarikat feljelentők. Fegyőrék rögtön innen folytatják. Elvennék házainkat maguknak. Betámadnak magánszerkesztőséget. füstgránátot dobnak rendőrökre. Lenin-fiúk, Lenin-lányok.

Annyi kárt még nem okoztak mint a rablómadarak de hazaárulásban már előzik őket.

Hányingerkeltőek.

Nem értek egyet.

EZEK sokkal rosszabbak, mint az SZDSZ volt.

Persze. Kis János még cirill eredetiben tanulta a leninizmust a fasori internátusban.

Jó, ezt már tudja János bácsi is Kiskundorozsmán, s azt lehet tudni, mi a Fidesz stratégiája a 22-es választások megnyerése érdekében? Jó lenne néhány új, kevésbé leharcolt, fiatal arcot is bevinni az élvonalba,s a kevésbé szimpatikusokat hátra vonni, a harmadik ciklusban jó lenne végre egy ütőképes médiát kreálni, amire odafigyelnek a fiatalok is, s egyáltalán, kidolgozni valami stratégiát a fiatalok megnyerésére.

Igaz, a Momentum külföldi pénzen szolgálja a külföldi érdekeket, s erre mi a megoldás? Többen kérdezik, hogy most akkor ki van kormányon?

Nem mondtál nekem újat, naponta olvasom, hogy mi történik ezen a téren a meghatározó nyugati országokban, valamint a családom révén is képben vagyok.

Egyetértek Veled a felsoroltakat illetően, sőt tudnám bővíteni a sort. nem volt célom egy komplett, laikus javaslatsor összeállítása.

Ledöbbentett, amikor a Karc FM, Paláver című adása műsorvezetői sem tudták, hogy mely online térben vannak jelen a fiatalok. Tehát sok a probléma.

De az összes közül a legfontosabb lenne, hogy a Fidesz világosan, tudományos megalapozottsággal rakja össze azt a világképet, amit követni kíván, amit nyújtani szeretne az országnak.

S persze az ellenzék is tegye mellé a sajátját, benne a migrációval, annak kezelésével kapcsolatos koncepcióit is. Kell két világos alternatíva, amiről dönthetnek a választók.

Egyik oldal sem tette le ezt az asztalra kimerítően, mérlegelésre alkalmas módon. Azt is látni kell, hogy a klímaváltozás kapcsán a tudósok, szakemberek sem egységesek. magam írtam itt az ausztrál tudósok kezdeményezéséről, akik vészhelyzetről beszélnek, tehát nem vagyok egyoldalú. De azt Neked is látnod kell, hogy ez rendkívül átpolitizálttá vált , ami rontja a tárgyilagosság esélyét.

Az ellenzéki világkép ma egyetlen elemre koncentrál, Orbánt le kell váltani. S mi lesz másnap? Amibe ugye azért a balliberális választók is nyerhetnek bepillantást a helyhatósági választásokat követő történések kapcsán.

Az agresszív marslakókat se felejtsd ki!!!
Amúgy most az a narratíva, hogy gyalázni kell a Momentumot, mert a Párt korifeusai rádöbbentek, hogy megszületett az új Fidesz...

Tisztelt Fidesz!
Ez nem érv!
Hogy 2022 -ben ne legyen nagy bukta, ez a fajta kommunikáció nem elég!
Tessék csak belemenni a vitákban!
Vannak ám jó érvek és a hazugságokat is meg lehet cáfolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés