Stadionok helyett az egészségügyet fejlessze a kormány!

2019. november 15. 15:13

Párbeszéd
MTI-OS
Orbán Viktor hagyjon fel eszement stadionterveivel!

„A ma átadásra kerülő Puskás Stadion átépítésének története jól mutatja, hogyha a fociról van szó, Orbán Viktor képtelen a mértékletességre. Az új építmény megint túlárazott, és sem a fenntartása, sem a jövőbeni kihasználtsága nem megoldott. A Párbeszéd követeli, hogy Orbán Viktor és kormánya ne stadionokra, hanem a betegellátásra, azon belül is béremelésre és eszközökre fordítsa a költségvetési forrásokat!

Míg 2010-ben maximum 100 milliárd forintot tervezett a kormány a Puskás Stadion felújításra, addig a végösszeg közel a duplája, 190 milliárd forint lett. Ebből a pénzből nem csak az egészségügyben dolgozók, hanem minden közszolga bérét a jelenlegi duplájára lehetett volna emelni. Elegendő CT és MR készüléket lehetett volna venni, de a rák elleni küzdelmet is nagyban segíthette volna. Mind CT készülékben, mind rákos halálozásban az utolsók között kullogunk az Unióban.

A legfrissebb OECD jelentés szerint a magyarok öt évvel élnek rövidebb ideig, mint az uniós átlag, miközben Mexikó mögött a legkevesebbet költi a kormány az egészségügyre. De nálunk kétszer annyian halnak meg a levegőszennyezettség miatt is, mint az OECD országok átlagában.

A Párbeszéd felszólítja Orbán Viktort, hogy hagyjon fel eszement stadionterveivel, és azzal, hogy a haverjai által birtokolt magánegészségügybe tereli a még fizetni képes embereket! Az egészség nem lehet üzlet, egy kormánynak kötelessége gondoskodni minden állampolgára gyógyulási lehetőségéről.”

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az igazi Karácsony nyilatkozat ...
A kézilabda csarnokot azért támogatja Karácsony és a bandája, mert a kerületi polgármester szerint kell az nekik, jól jön az még sok rendezvényen.

Ez a frappáns - mert tényekre épülő - válasz ezeknek a demagógoknak. A kormány stadionokat épít, ezzel is segítve a sportot, s derekasan fejleszti az egészségügyet is.

Mert az nem jó. Nem ők találták ki.

Pontosan!
A Párbeszéd szövegeiből árad a tényeknek és számoknak ellentmondó hazugság.

Már több a CT Budapesten, mint kerület.
Akkor vége a stadion stopnak Karácsony elvtárs!
Jöhet az ingyen villamos, meg a 20 ezer forint.

Demagóg, hazug - a költségek a terven belül maradtak -, unalmas, önleleplező / nincs konstruktív témájuk /.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés