Hidvéghi: Gyalázatos, ahogy a magyar bevándorláspárti ellenzék a nemzeti érdeket támadja

2019. november 15. 11:55
A Fidesz EP-képviselője szerint Várhelyi Olivér meghallgatásán nem szakmai vita folyt, hanem egy színtisztán politikai hadjáratot folytattak ellene.

Gyalázatos és példátlan, ahogy a magyar bevándorláspárti ellenzék a magyar nemzeti érdekeket támadja - mondta Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol Várhelyi Olivér magyar uniósbiztos-jelölt előző napi EP-meghallgatására reagált.

Hidvéghi Balázs szerint Várhelyi Olivér meghallgatásán nem szakmai vita folyt, hanem egy színtisztán politikai hadjáratot folytattak ellene „a bevándorláspárti erők”. Az elmúlt hetekben a teljes magyar bevándorláspárti ellenzék mással sincs elfoglalva, mint hogy a magyar nemzeti érdekek ellen áskálódjon Brüsszelben, és megpróbálja megakadályozni a magyar biztosjelölt megválasztását – mondta az EP-képviselő.

Úgy fogalmazott: „Gyurcsány Ferencné, vagy az új SZDSZ-ként viselkedő momentumos képviselők, Donáth Anna és Cseh Katalin, a szocialista Ujhelyi István, vagy a tőlük gyakorlatilag már-már megkülönböztethetetlenné vált Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő is közvetlenül a magyar nemzeti érdekek ellen lép fel”. Ezzel pedig már az Európai Bizottság megalakulását veszélyeztetik – hangsúlyozta.

Hidvéghi Balázs szavai szerint a magyar bevándorláspárti ellenzék rendkívül frusztrált, „sorozatban veszíti el a fontos választásokat Magyarországon”, így volt a legutóbbi országgyűlési és EP-választáson is.

Értem, hogy rendkívül szomorúak, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy a nemzeti érdek ellen áskálódjanak Brüsszelben vagy bármely más fővárosban” – tette hozzá.

Az is látható, hogy folytatódik az a bevándorláspárti, balliberális támadássorozat – többek között az EP-ben –, amely az elmúlt időszakot jellemezte – mondta a fideszes politikus, aki lehangolónak, elszomorítónak nevezte, hogy „a magyar ellenzéki képviselők teljes mértékben beálltak ebbe a táborba, és Brüsszelben a magyar nemzeti érdekeket gyengítik a tevékenységükkel”.

Az EP szóvivőjének közlése szerint az EP-frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról, ezért Várhelyi Olivér írásbeli pótkérdéseket kap.

(MTI)

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezeket a felsoroltakat és migráns párti EU-s társaikat semmi más nem érdekelte, csak az, hogy Várhelyi határolódjon el Orbántól.
Az, hogy hozzáértő kitűnő diplomata az már nem.
Mivel Várhelyi diplomata, diplomatikus választ adott és nem azt, amit ezek hallani akartak.

Ami a "bevándorlás párti ellenzéket" illeti, a dakota közmondás szerint hülyeség döglött lovon lovagolni...

Ezeknak a taknyosoknak az osei kommunistak voltak. Vagyon van, ezt konvertaljak politikai hatalomma. A Nyugat meg hozzaszokott ahhoz, hogy legjobban a kommunistakkal uzletelhet - azok onkent es dalolva adnak nekik mindent. Nep nem szamit. Meg a kepletben sincs.

Ja igen. Eppen ugy fogja betartani a demokracia szabalyait, ahogyan tette ezt 2002-2010 kozott. Es a kommunizmus idejen...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés