Szociális szféra

2019. november 14. 9:12

Lehet Más a Politika
MTI-OS
Hétpárti egyeztetést kezdeményezünk a szociális szektor válsághelyzetéről.

„A kormány nem hajlandó megállapodni a sztrájkra készülő szakszervezetekkel az elégséges szolgáltatásokról, ezáltal ellehetetlenítik a szociális ágazatban dolgozók érdekérvényesítését.

Az LMP ezért hétpárti egyeztetést kezdeményez, hogy előregördítsük a lehetőségét annak, hogy a szociális szférában dolgozók érdekérvényesítési joga ne sérüljön és létrejöhessen egyfajta sztrájkminimum, hogy kifejezhessék az érintettek, milyen problémákkal, nehézségekkel küzdenek munkájuk során, illetve jelezzék a kormány felé a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak követeléseit.

A hétpárti egyeztetésre terveink szerint jövő héten kerülne sor.”

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kormánypártiként is azt mondom, hogy szégyen, ami a szociális szférában van. Diplomás emberek dolgoznak havi 600 euróért az idősellátásban, a fogyatékkal élők ellátásában, a hajléktalanellátásban vagy a családgondozásban és a gyermekvédelemben. Ez megalázó. És sajnos 9 év (!!!) nem volt elég a helyzet javítására. Pedig az ellátórendszer tényleg az összeomlás szélén van, főleg a döbbenetes szakember hiány miatt. Ébresztő!!!

Ez is lehet. De azért törekedni illene, kellene a konszolidációra. Itt már nem lehet kifogás az elmúttnyócév, főleg, hogy Magyarország jobban teljesít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés