Saját tiszteletdíjait csökkentette a dombóvári képviselő-testület

2019. november 14. 9:08
A Fidesz-KDNP-s többségű testület egyhangúlag döntött a csökkentésről.

Harminc százalékkal csökkentette Dombóvár közgyűlése a képviselői és alacsonyabb összegben állapította meg az alpolgármesteri tiszteletdíjat – írja a Pesti Srácok. Pintér Szilárd elmondta: a Fidesz-KDNP-s többségű testület egyhangúlag döntött a csökkentésről.

A testület tagjai a képviselői alapdíjat a korábbi havi 88 900 forint helyett ötvennyolcezer forintban határozták meg, a képviselő bizottsági tagok az alapdíjjal 128 900 forint helyett kilencvennyolcezer forintot kapnak, a bizottságok külső tagjainak negyvenezer forintos díjazása nem változott.

A társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját százkilencvennyolcezerről 174 500 forintra csökkentették, és alacsonyabb lett a költségtérítése is. A polgármester hozzátette, hogy nem tart igényt szolgálati autóra és sofőrre, ezzel együtt a tisztségviselők költségei jövőre tízmillió forinttal csökkennek.

Pintér Szilárd elmondta azt is, hogy végelszámolással megszüntetik a médiaszolgáltatást végző Dombó-Média Kft.-t, ami évi ötvenmillió forint megtakarítást jelent az önkormányzatnak.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd a haladók kijelentik, hogy ez színtiszta populizmus.

Az volt az első. A szükséges, de nem elégséges minimum ahhoz, hogy az ember igazi "európaivá" válhasson.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés