A látszat

2019. november 14. 16:31

Gyurcsány Ferenc
Facebook
A kritikusok elismerik, hogy Czeglédy jó ügyvéd, és azt is, hogy a polgármester asszony fia kitűnő és alkalmas ember. De akkor mi a baj?

„Hallom és figyelem a kritikákat, hogy Czeglédy Csaba dolgozik DK-s önkormányzatoknak, most meg, hogy a XV. kerület DK-s polgármesterének fia külsős bizottsági tag lett ugyanabban a kerületben. A felhorgadást értem. Senki nem akarja vissza a Fidesz urambátyám világát, a vejek, rokonok szárnyalását, a korrupciót. Ez helyes. Sőt!

A fenti két eset különböző, de van egy azonos mozzanat bennük. A kritikusok elismerik, hogy Czeglédy jó ügyvéd, és azt is, hogy a polgármester asszony fia kitűnő és alkalmas ember. De akkor mi a baj? A látszat! – mondják. A látszat? A látszat fontos. Tudom, hogy sokszor képes megdönteni a valóságot és az igazságot. De a mi dolgunk, hogy ha hamis a látszat, akkor megküzdjünk vele. Mert tönkretesz bennünket, ha hamis látszat alapján ítél az okos demokratikus sokaság.

Mert ugye például a látszat az, hogy az ország tele van migránssal. A látszat szerint Mészáros nem korrupt, csak ügyesen pályázik. A látszat, hogy a DK-képviselők nem akarnak kimenteni embereket a tengerből. A látszat, hogy Magyarország jól teljesít. Nem, kedves barátaim! Okos, felelős országot teremtünk, vagy a hamis látszatok fogságában fogunk vergődni azok csapdájába esve. Elég a hamis látszatokból!

Ha senkit nem tudunk, nem merünk önmaga alapján megítélni, ha felülünk a Fidesz valóságértelmezésének, ha bárkit apja és anyja után ítélünk meg, ha nem merünk kiállni önmagunkért, sajátjainkért, igazunkért, akkor még azelőtt elveszünk, hogy megküzdöttünk volna.

Az a legnagyobb bátorság, ha mersz szembemenni az akár sokak által is elhitt hamis látszatokkal, értelmezéssel. Merjetek!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, a Fegyenc belemagyarázásnak ellentmondó nézetek "látszatok". "Hogyne, persze, nagyon is"!

Semmi látnivaló, a köztörvényes ügyvéd pont illik a DK-hoz.

A büntetett előélet? Szerintem baj. Ha szerinted nem, az megint baj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés