Nem tetszett a baloldalnak, átnevezik az európai életmód védelméért felelős portfóliót

2019. november 13. 22:06
Margaritis Schinas a jövőben az európai életmód népszerűsítéséért felel majd. 

Ursula von der Leyen megválasztott elnök gyümölcsöző tárgyalásokat követően beleegyezett, hogy módosításokat tegyen a jövőbeli biztosok portfólióinak nevein" – áll az Európai Bizottság szerdai közleményében. Eszerint Margaritis Schinas a jövőben az európai életmód népszerűsítéséért felel majd. 

A portfólió nevét számos kritika érte, többen a fasizmussal kötötték össze. Maga Juncker is úgy fogalmazott egy interjúban, hogy a bevándorlás nem az európai életmód ellentéte. 

A módosítást támogató egyik zöldpárti képviselőnő, Karima Delli azt mondta: a népszerűsítés magában foglalja a mások felé való nyitottságot, miközben a védelem azt jelenti, hogy falakat és erődöket emelünk. A szociáldemokrata képviselőcsoport vezetője, Iratxe García úgy fogalmazott: az európai életmódod meg kell őriznünk, de nem megvédenünk, hanem népszerűsítenünk kell. 

Karima Delli hozzátette: ez egy nagy győzelem az Európai Parlament részéről. „Megmutatta, hogy a Parlament újra rendelkezik valódi befolyással” – húzta alá.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ez a baj! Ezért szemtelenednek el és végtelenül pofátlanok, mert addig erőszakoskodnak amíg engednek nekik. Egy ilyen témában pláne nem szabadott volna engedni, pontosan azért mert nincs akkora jelentősége, hogy milyen néven fut tovább, de ezzel megint lovat adott alájuk.
Ezzel, Ursula von der Leyen rendkívül nagyot hibázott, és nagy tekintélyvesztést ért el a hibás döntésével.

"nagy tekintélyvesztést ért el a hibás döntésével." helyett:

nagy tekintélyvesztést szerzett a hibás döntésével.

Éreztem, hogy leblokkoltam, és nem találom a megfelelő kifejezést. Köszönöm. :)

Úgy jó lesz, hogy: európai értékek megmentése?
Tetszene a balliberális hisztigépeknek? :))

Primitív szócsavarás ez a baloldal részéről. A védelem szót éppúgy lehet pozitív módon érteni, mint ahogy a népszerűsítés szónak is lehet negatív mellékzöngéje. Ahogy a jó öreg L. Wittgenstein megírta: a szó jelentése az, ahogy használják...

Örüljenek, a lényeg a tartalom:-)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés