Motorsport helyett klímavédelemre költsön a kormány

2019. november 13. 13:07

LMP
MTI-OS
Az autó- és motorversenyek a közvetlen környezetszennyezésen túl rossz üzenetet is közvetítenek.

„Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette, hogy Magyarország 2022-től gyorsaságimotoros-világbajnoki (MotoGP) futamot rendez. Ennek érdekében Debrecen közelében új versenypálya épülhet zöldmezős beruházásban.

Az LMP Magyarország zöld pártjaként elfogadhatatlannak tartja, hogy a klímavészhelyzet közepén a kormány súlyos adóforintokat fordítson környezetszennyező motorsportok támogatására. A Formula-1 magyar nagydíjának megrendezése idén 13,5 milliárd Ft-ba került az adófizetőknek, és a MotoGP jogok megszerzése is várhatóan jelentős terhet jelent a költségvetésnek. Az LMP írásbeli kérdést nyújt be, hogy pontosan mennyibe kerül a versenypálya építése és a futam megrendezése.

Az autó- és motorversenyek a közvetlen környezetszennyezésen túl rossz üzenetet is közvetítenek a robbanómotoros közlekedés népszerűsítésével. Akkor, amikor az IPCC jelentése szerint 10-12 évünk maradt a klímakatasztrófa elkerüléséhez és a közlekedési üvegházgáz-kibocsátás nő a leggyorsabban, a kormány jobban tenné, ha a fenntartható közeledés előmozdítására összpontosítaná az erőforrásait. A közösségi közeledés fejlesztésére, az elektromobilitásra, a kerékpározás, gyaloglás feltételeinek javítására és a közlekedésimód-váltást segítő szemléletformálási kampányokra kellene több pénzt fordítani.”

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ecclestonek otthon sirnak. Pedig toluk meg senki semmit nem kert.

Rohadék klímanácik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés