Megérkezett a Lex Hadházy

2019. november 13. 15:17

Ezzel a módosító javaslattal eldől az a kérdés is, hogy október 13. után a kormány konszolidál vagy bekeményít.

2019. november 13. 15:17
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Igazán megtisztelő, hogy Kocsis Máté és barátai a kedvemért ennyire megszigorítják a fegyelmi szabályokat – hathavi fizetésmegvonás és kitiltás 60 napra, nem csak az ülésteremből, de az irodaházból is! –, a jelek szerint a lágyrészükbe találtam a múltkor. Arra külön felhívnám a figyelmet, hogy a tervezet szerint a házelnök ráküldheti a jegyzőket a rendetlenkedő képviselőre, és nekik nem kell fegyelmi intézkedéstől tartani. Ezzel lényegében legalizálják azt az eljárást, hogy a kormánypárti képviselők fizikai erővel kitessékelhetik ellenzéki képviselőtársukat a teremből.

Ez a módosítás világos üzenet az ellenzéki kollégáknak is: a Fidesz elvárja tőlük, hogy szép csendben üljenek, játszák el a díszlet szerepét a kiüresített parlamentben. Eleget tehetnek ennek az elvárásnak, de szerintem jobban tennék, ha felállnak a helyükről, és elkezdenének a játékszabályok megváltoztatásán dolgozni!

Ezzel a módosító javaslattal eldől az a kérdés is, hogy október 13. után a kormány konszolidál vagy bekeményít. Tudni kell, a Fidesz mindig változtatni fog a játékszabályokon, amikor azt látja, hogy baj van. Egyszerűen nem veszíthet, mert a börtönt kockáztatná. Mindig, egyre jobban fogja korlátozni a jogainkat, amíg hagyjuk. Főleg, mert eddig hagytuk.
K. László és K. Máté amúgy belga, a francia és az EU parlamenttel példálózva szeretné megindokolni a játékszabályok újabb szigorítását. Azt üzenem a KISZ és a MIÉP egykori tagjainak:

Sem Franciaországban, sem Belgiumban nincsen olyan mocskos propagandagépezet, mint amit a Fidesz épített ki. Egyik helyen sem költi a kormány a költségvetés 0.25 százalékát heccpropagandára (nálunk ez minimus 50 milliárd évente). És egyik helyen sem költi a kormánypárt az ellopott EU-támogatásokat arra, hogy a tévék, rádiók, újságok nagy részét holmi gázszerelők felvásárolják hogy a Főnök onnan tolhassa az agymosást. Így azokban az országokban van értelme azt csinálni a parlamentben, amire az való: érvelésre, vitákra, hiszen az ellenzék érvei is eljutnak az emberek nagy részéhez. K. Máté és K. László nagyon jól tudja, hogy ez itthon nincs így.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. november 14. 15:53
❝Ezzel lényegében legalizálják azt az eljárást, hogy a kormánypárti képviselők fizikai erővel kitessékelhetik ellenzéki képviselőtársukat a teremből.❞ Nehogy már azt legalizáljuk, hogy érdemi munka helyett fiszfasz táblákkal lehessen bohóckodni, faszegér.
tailor
2019. november 14. 14:46
mindegy is mi dől el. te mindenképpen vesztes vagy ….
Vulpes pilum mutat, non mores...
2019. november 14. 11:54
Ön egy primitív aljas hazaáruló! Nem tiszteletet érdemel hanem.... Egy hitetlen, senkiházi...................
Pierre
2019. november 14. 10:52
pontos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik