Magyar Nemzet: Karácsony nem teljesítette első vállalásait

2019. november 13. 10:56
A Fővárosi Közgyűlés november 5-i alakuló ülésén azonban az öt intézkedésből egyet sem sikerült maradéktalanul végrehajtani – írta a napilap.

Karácsony Gergely főpolgármester egy hónapja, a választás előtti napon öt olyan vállalást tett, amelyet ígérete szerint hivatalba lépése első napján teljesíteni fog, a Fővárosi Közgyűlés november 5-i alakuló ülésén azonban az öt intézkedésből egyet sem sikerült maradéktalanul végrehajtani, megvalósítani – írta szerdai számában a Magyar Nemzet. 

A főpolgármester egyebek közt azt ígérte, hogy az első közgyűlés első napirendi pontja a Soros Györgyhöz elvi vagy anyagi téren köthető „civil szervezetek” – Átlátszó, K-Monitor, Transparency International – által kidolgozott antikorrupciós Ez a minimum program végrehajtása lesz. Ez azonban az első helyett végül a 7. napirendi pont lett, „megelőzte ugyanis a fizetésemelés és a pozícióosztás” – áll a cikkben.

Szintén nem történt előrelépés az ellenzék által zászlóshajóprojektnek nevezett Városháza park megnyitása és az épület belső udvarainak átjárhatóvá tétele ügyében. „Az egyik első döntésünk az lesz ezen a napon, hogy kiírjuk a tervpályázatot a Városháza átalakítására” - ígérte Karácsony a lap szerint, azonban máig nem írtak ki pályázatot.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt azt is ígérte, hogy „már az első nap ingyenessé fogjuk tenni az álláskeresők számára a budapesti közösségi közlekedést”, továbbá „14 éves korig szintén ingyenessé tesszük a budapesti közösségi közlekedést, már az első nap megtesszük az első lépést, hogy a mostani hat évről emeljük hét évre az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét.” Egyik ügyben sem történt semmilyen lépés a közgyűlés első napján.

Létrehozzuk a főkertészi pozíciót, és a főépítészi funkcióhoz hasonlóan a város természeti örökségét védő és a város zöld felületeit védő szakembert fogunk kinevezni már az első napon” – jelentette be továbbá a választást megelőzően a főpolgármester a Magyar Nemzet szerint, amely hozzátette: az alakuló ülésen a főkertészi pozíció nem került az előterjesztések közé, és azóta sem hallani róla semmi konkrétumot.

(MTI)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Plusz a 20 ezer forintos rezsitámogatás is érdekesnek tűnik. ;)

A legfőbb ígéretét teljesítette. Ő a főpolgi.
Kitakarította a Fidesz-tolvajokat és a helyükre a "sajátjait" ültette. (Mert félti a családját)

És a buzibár megnyitása is várat magára. Vitézynek marad a Tütü bár.

Tényleg! Mi van a Bánk bán adóval?

Dupla nulla Demszky klón. Fletó kádereket visszaengedte.

A török elnök körüli cécó alatt kijött az alkalmatlansága is.

Ki az akit ez meglepett? Legfeljebb a Karácsonyra szavazókat. De ők még csak ezután fognak, igazán meglepődni! Ez van.

Bocsika, de nem arról van szó, hogy nem teljesítette, csak arról, hogy nem azonnal.
Ha egy év múlva is ugyanez lesz a helyzet, akkor már lehet beszélni arról, hogy nem teljesítette.
Amúgy Vezéred mindent teljesített amit megígért??

Például:
"„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Közel 9 év telt el azóta, hogy Ön másodszor is miniszterelnök lett. Beiktatása után világossá tette számunkra, hogy új kormánya egyik első intézkedése a közoktatási rendszer teljes átalakítása lesz. Az utóbbi évek történései és az Önök legújabb nyilatkozatai (tudásalapú társadalom fontossága, technikumi rendszer visszaállítása….stb.) a szakma és a közvélemény előtt bizonyították, hogy a 2011-ben érdemi egyeztetés nélkül, felülről vezérelt átalakítások az Önök akkori ígéretei helyett, a kétkedők aggályait igazoló eredményre vezettek” – így kezdődik a 273 budaörsi pedagógus által aláírt levél, amelyet a tanárok április végéig át szeretnék adni Orbán Viktornak.

A pedagógusok a változtatások legvonzóbb ígérete az egyösszegű béremelés és a bérek minimálbérhez kötése volt.
„Mint mindannyian tudjuk, Ön ezt az ígéretét nem teljesítette” – hangzik a tanárok levele..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés