Magyar Nemzet: Karácsony nem teljesítette első vállalásait

2019. november 13. 10:56

A Fővárosi Közgyűlés november 5-i alakuló ülésén azonban az öt intézkedésből egyet sem sikerült maradéktalanul végrehajtani – írta a napilap.

2019. november 13. 10:56

Karácsony Gergely főpolgármester egy hónapja, a választás előtti napon öt olyan vállalást tett, amelyet ígérete szerint hivatalba lépése első napján teljesíteni fog, a Fővárosi Közgyűlés november 5-i alakuló ülésén azonban az öt intézkedésből egyet sem sikerült maradéktalanul végrehajtani, megvalósítani – írta szerdai számában a Magyar Nemzet. 

A főpolgármester egyebek közt azt ígérte, hogy az első közgyűlés első napirendi pontja a Soros Györgyhöz elvi vagy anyagi téren köthető „civil szervezetek” – Átlátszó, K-Monitor, Transparency International – által kidolgozott antikorrupciós Ez a minimum program végrehajtása lesz. Ez azonban az első helyett végül a 7. napirendi pont lett, „megelőzte ugyanis a fizetésemelés és a pozícióosztás” – áll a cikkben.

Szintén nem történt előrelépés az ellenzék által zászlóshajóprojektnek nevezett Városháza park megnyitása és az épület belső udvarainak átjárhatóvá tétele ügyében. „Az egyik első döntésünk az lesz ezen a napon, hogy kiírjuk a tervpályázatot a Városháza átalakítására” - ígérte Karácsony a lap szerint, azonban máig nem írtak ki pályázatot.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt azt is ígérte, hogy „már az első nap ingyenessé fogjuk tenni az álláskeresők számára a budapesti közösségi közlekedést”, továbbá „14 éves korig szintén ingyenessé tesszük a budapesti közösségi közlekedést, már az első nap megtesszük az első lépést, hogy a mostani hat évről emeljük hét évre az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét.” Egyik ügyben sem történt semmilyen lépés a közgyűlés első napján.

Létrehozzuk a főkertészi pozíciót, és a főépítészi funkcióhoz hasonlóan a város természeti örökségét védő és a város zöld felületeit védő szakembert fogunk kinevezni már az első napon” – jelentette be továbbá a választást megelőzően a főpolgármester a Magyar Nemzet szerint, amely hozzátette: az alakuló ülésen a főkertészi pozíció nem került az előterjesztések közé, és azóta sem hallani róla semmi konkrétumot.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. november 13. 19:54
Egyedülálló aljasság, hogy egy megválasztott városvezető ennyi­re elárulja saját választási programját az első négy hét alatt.
IV. Fawkes
2019. november 13. 19:36
Az utolsókat se fogja..
cutcopy
2019. november 13. 17:17
Nyilván elássák ha ötletelni mer..
antioxi
2019. november 13. 16:05
Még hátra van ez a mondat: "...hazudtam nappal és éjjel..." A népharaggal el kell űzni ezt a majmot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik