Kilenc embert fogott el a rendőrség az Auróránál történt zászlóégetésért

2019. november 13. 22:30

Az incidens még október 23-án történt.

2019. november 13. 22:30

A rendőrség kilenc embert fogott el a fővárosi Auróra utcai, október 23-án történt zászlóégetéssel kapcsolatban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda este a rendőrség honlapján. A közleményben felidézték: ügyeletükre október 23-án 14 óra 8 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a VIII. kerületi Auróra utcában az Auróra Kultúrközösségi Központra kihelyezett zászlót ismeretlenek leszakították, felgyújtották, valamint az épület falát is megrongálták. Senki nem sérült meg.  

A BRFK a helyszínen szemlét tartott és az esettel összefüggésben garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrök azonosítottak nyolc férfit és egy nőt, akiket szerdán az ország különböző részein elfogtak és társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, illetve szintén társtettesként elkövetett rongálás vétség gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Az elfogott embereknél házkutatást tartottak. A gyanúsítottak a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek – írta a BRFK.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tóth Zoltán
2019. november 14. 10:28
Ez ismételten egy olyan eset, mely - mint állatorvosi ló - képes demonstrálni KulaGerike tehetségtelenségét. A friss fejlemény (rendőrségi intézkedés), miként a helyiség vezetőinek sajtónyilvános fogadása az USA itteni nagyköveténél (igen, Orbán Viktor kenyeres jó, alsógatyás-országos cimbijénél), mind Orbán szerepét emelik pozitív irányban szemben a főpolgármesterrel, kinek óriási lehetősége lett volna ennek az incidensnek indokán - már többedjére - előnyből konfrontálódnia a rezsimmel, de azt sajnos, már tőle megszokott módon, ismételten elmulasztotta. (Indoklásul kommentjeim itt: https://hvg.hu/itthon/20191024_Odamentek_egettek_aztan_nyomtak_full_hangeron_egy_ria_ria_hungariat__video_az_Aurora_elleni_tamadasrol#article-comments + https://hvg.hu/itthon/20191111_idokozi_jaszbereny_komlo_szekszard_fidesz#article-comments .) Miközben a főváros főpolgármestere (már nem a sokat szapult Tarlós az!) elmulasztotta az erélyes, bátor, határozott fellépést ezen jelképes atrocitás ellenében (miként megannyi más esetben is), aközben a rezsim gépezete újfent gyűjti be a "kommunikációs jópontokat", elmaszatolva ezáltal önmaga aljas szerepét azok előidézésében, lehagyva maga mögött a hüppögő érintetteket. Lássuk be, ebben az esetben a rendőrség legfeljebb garázdaság miatt (mely minimális anyagi kárt okozott) járhat el, azt is kilenc gyanúsítottra elosztva (nevetséges összeg), vagyis semmibe sem került, sőt, még remek reklámot biztosít az elkövetőknek, a rezsimnek (melynek holdudvara a felbújtó, elkövető, és másik ágon a hivatalosan intézkedő - kész maffia!), miközben KulaGerike újfent hoppon maradva önmaga hitelességét apasztja, már a saját tábora (és általában a rendszerrel szemben kritikusabb közösségek) előtt. Hiszen ez egy remek alkalom lett volna az eltökélt kiállásra és protestálásra, de ehelyett elsikkad holmi piszlicsáré rongálássá degradálódva - miközben az üzenet lényege célba talált, s annak feladója mostanra már "védelmezőként" is pózolhat. Lehet bírálni a kritikus véleményeimet, de semmi okát nem látom a nagyvonalúságnak KulaGerikével, és a mögötte tolongó hiénahaddal szemben, a helyzetünk ugyanis - szemben a sajtóban következetesen sulykoltakkal - folyamatosan romlik, az érdemi ellenállás lehetőségei rohamosan szűkülnek. Ez az a pillanat, amikor már kíméltetlenül támadni és küzdeni kell - s ez az a pillanat, mikor KulaGerikétől csupán a tőle évek óta kiismert, hezitáló szerencsétlenkedésre telik. #kulagerikesucks #forradalmat
péterx
2019. november 14. 04:39
Minél jobban erőltetik a betegesség ideológiáját, annál több tiltakozóakció van/lesz.
repulok
2019. november 14. 02:02
Bocs tesó, az az Auróra, cári hajó volt, más kérdés, hogy a komcsik lenyúlták. Amúgy meg latin szó, Hajnal-istennő neve...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik