Elég a hazaárulózásból!

2019. november 13. 19:15

Szerintem éppen a Fidesz az, ami a magyar nemzet érdeke ellen politizál.

2019. november 13. 19:15
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Olyan sokszor kapom meg más Momentumos politikusokkal együtt a hazaárulás vádját, mikor kiállok jogállamiságért, demokráciáért, Magyarországért, vagy éppen Európáért, hogy azt hiszem ideje tiszta vizet önteni a pohárba.

Senkinek nincs joga arra, hogy egyoldalúan eldöntse, ki cselekszik a magyar nemzet nevében és ki nem. Minden magyar állampolgárnak, legyen az kormánypárti vagy ellenzéki, egyformán joga van arra, hogy maga döntse el, mit tekint a magyar nemzet, a magyar emberek érdekének.

Európai parlamenti mandátumomat nem a lottón nyertem: több százezer magyar állampolgár bizalmából lettem képviselő, akik azt várják tőlem, hogy a Momentum programját képviseljem Brüsszelben és Strasbourgban. Hogy egy erősebb Európáért és szorosabb integrációért dolgozzak. Hogy új, más pártok által méltatlanul elhanyagolt témákat karoljak fel a klímaváltozás ügyétől az euróbevezetésen át az európai uniós támogatások felelősebb elköltéséig. És tudom, hogy támogatóink, sok millió magyar emberhez hasonlóan azt gondolják, a magyar nemzet érdeke pontosan az, hogy felhívjuk a magyar és a világ közvéleményének figyelmét arra, hogy mit művel Magyarországon a Fidesz.

Mert szerintem éppen a Fidesz az, ami a magyar nemzet érdeke ellen politizál. Vajon a nemzeti érdek képviselete egy világszínvonalú egyetem működésének ellehetetlenítése mondvacsinált okokkal, zavaros hazudozásokkal tarkítva? A nemzeti érdek képviselete, hogy Magyarország keleti diktátorok átjáróházává, második otthonává kezd válni? Hogy nagyobb a kitettségünk az orosz és kínai titkosszolgálati befolyásnak, mint valaha? Hogy gyanús, átláthatatlan üzleti szerződések tucatjai születnek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2019. november 15. 17:21
Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.[10] A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást a) súlyos hátrányt okozva b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával c) háború idején vagy d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.[11] Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.[12]
Nyikos Maja
2019. november 15. 09:10
Halálbarbinak jó vastag a bőre! Amit ő csinál azt másokra fogja! hazaáruló!
Óbor Dezső
2019. november 14. 20:59
BOTMIXERES HAZAÁRULÓ K-va!!
kuruc71
2019. november 14. 20:09
A poszt is eltűnt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik