3,2 milliárd kamuprofillal kevesebb a Facebookon

2019. november 13. 23:01

Év eleje óta 5,4 milliárd olyan fiókot töröltek, amelyben hamis vagy abuzív tartalmat észleltek.

2019. november 13. 23:01

A Facebook 3,2 milliárd hamis felhasználói fiókot törölt idén április és szeptember között – jelentette szerdán a közösségi oldalt működtető cég a tartalmak szabályozásáról kiadott legfrissebb jelentésében. Ez több mint kétszerese a tavalyi év megfelelő időszakában törölt fiókoknak. A cég most először azt is nyilvánosságra hozta, hogy hány oldalt törölt az Instagram képmegosztó rendszerből, amely egyre nagyobb fejtörést okoz a hamis hírek terjedését figyelő kutatóknak.

Gyermekpornográfiával kapcsolatos vagy gyerekek szexuális kihasználását bemutató tételekből 11,6 milliót semmisítettek meg a Facebookon és 754 ezret az Instagramon csak az idei harmadik negyedévben. A Facebook most először kitért arra is, hogy nagyjából 2,5 millió olyan bejegyzést semmisítettek meg, amely öngyilkosságra vagy öncsonkításra buzdított. A nyilvánosságra hozott adatok szerint az év eleje óta összesen 5,4 milliárd olyan fiókot töröltek, amelyben hamis vagy abuzív tartalmat észleltek. Ez az adat egy évvel korábban 2,1 milliárd volt. Közlése szerint a cég már nagy arányban „proaktív”, automatikus felismerő eszközöket használ a hamis felhasználói fiókok elleni küzdelemben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nticovqui
2019. november 18. 01:33
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
zankider
2019. november 17. 19:53
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Bitrex®
2019. november 14. 10:04
Itt a Mandineren is lehetne egy alapos tisztogatást végezni. Gondolok itt a kétnaponta nicket váltó, obszcén, trágár trollokra, akiknek egyetlen feladatuk, napi 8-12 órában a Kormányt, Orbánt és családját, fideszes politikusokat szidni, rágalmazni, mintha ez valóban a nép véleménye lenne. Különös figyelmet érdemelnének az ékezetek nélkül, vagy idegen billentyűzeten írogatók, akiket nyilván honvágyból esz ide a fene.
cutcopy
2019. november 14. 09:50
Ez valami olyasmi mint kiskanállal merni a vizet a süllyedő hajóból..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik