Határolódjon el Várhelyi Orbántól!

2019. november 12. 12:59

Ki kell jelentenie, hogy Európa, nem pedig a magyar kormányfő mellett kötelezi el magát.

2019. november 12. 12:59
Donáth Anna
Facebook

„Várhelyi integritása már most komolyan megkérdőjeleződött: Orbán Viktor néhány hete az uniós szabályokat megszegve ajánlotta fel a leendő magyar EU-biztos segítségét Törökországnak és Azerbajdzsánnak. »Ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor örömmel állunk az önök rendelkezésére, hogy segítsük az önök törekvéseit« – mondta a miniszterelnök. Nem akármilyen törekvésekről van szó: Azerbajdzsánnak szorosabb együttműködést, Törökországnak pedig tagsági tárgyalásokat ígérgetett a magyar miniszterelnök.

A magyar kormány úgy üzletel a leendő uniós biztosunk pozíciójával, hogy egyértelműen szembemegy az EU jelenlegi bővítési politikájával, és így az uniós érdekekkel is – az EU-n kívüli illiberális rezsimek pedig mindig örülnek, amikor valaki látványosan megbontja az Európai Unió egységét. Várhelyi pedig azóta is hallgat, egyértelműen jelezve ezzel, hogy ő Orbán Viktor meghosszabbított keze lesz a Bizottságban.

Pedig az Európai Bizottságban, amely az Európai Unió kormányaként funkcionál, a biztosok nem az őket delegáló tagállam kormányát, hanem Európa közös érdekeit képviselik. A például a Bizottság kül- és biztonságpolitikai főképviselője a közös európai külpolitikát, a bővítési biztos pedig a közös európai bővítési stratégiát képviseli – amely irányokat elsősorban az állam- és kormányfők határozzák meg az Európai Tanácsban.

Ha Várhelyi komolyan gondolja, hogy az Európai Unió kormányának tagja akar lenni, el kell határolódnia Orbán Viktortól, és ki kell jelentenie, hogy az Európai Bizottság és Európai Unió, nem pedig a magyar miniszterelnök céljai mellett kötelezi el magát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. november 13. 15:26
Foscsi, ki kérte a tanácsodat?
Vén Csataló
2019. november 13. 12:58
Annácska. Idióta vagy. Határolódj el magadtól.
toef36
2019. november 13. 12:07
A papának nem sikerült intellektust "oltani" Annába...Hogy lehet ez a "hölgy" európai parlamenti képviselő?
toef36
2019. november 13. 12:02
Ön viszont határolódjon el Magyarországtól! Éppen ideje...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik