Európai egységet, európai klímapolitikát, és európai haderőt szeretnénk!

2019. november 12. 10:48

Fekete-Győr András
Facebook
Soha nem látott mértékben érezzük át a közös jövőnkre leselkedő globális veszélyeket.

„A berlini fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából hívtak meg a berlini városházára, ahol a The Aspen Institute szervezett konferenciát: »Megfelel a célnak? A transzatlanti kapcsolatok és a holnap világa« címmel.

Nemzetközi döntéshozókból és véleményformálókból álló hallgatóság előtt beszélgettem egy amerikai akadémikussal, egy német parlamenti képviselővel, és egy lengyel európai parlamenti képviselő pártelnökkel.

A '89-es generáció előtt áló kihívásokról többek között azt mondtam, hogy az információs forradalom miatt mi vagyunk talán a legellentmondásosabb nemzedéke a történelemnek: egyszerre éljük »magányos« világunkat a virtuális térbe bezárva, ugyanakkor soha nem látott mértékben érezzük át a közös jövőnkre leselkedő globális veszélyeket. Elég megnézni azt, hogy egy svéd kortársunk klímaharcához fiatalok tízmilliói csatlakoznak világszerte: előbújnak a közösségi médiából, és együtt demonstrálnak közösségi tereken. A kollektív tudatunk fejlődésének köszönhetően ezért egyre inkább adottak a feltételei annak, hogy az emberiség a Föld számtalan pontján nagy tömegben mozduljon meg egyazon cél elérése érdekében.

A mi felelősségünk a világ európai féltekén az, hogy a '89-es generáció az Európai Uniót egységessé, emberközelivé, és erőssé tegye. Olyan közösségeket kell építenünk, ahol a részvétel a szabály, nem a kivétel. Olyan nemzeteket kell teremtenünk, amelyek büszkék, mégis nyitottak a világra. Olyan nemzeteket, amelyek értik Európát és hisznek Európában.

Európai egységet, európai klímapolitikát, és európai haderőt szeretnénk! Ezek a '89-esek céljai, ezekért dolgozunk Európában.”

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nez ki a virtualis terbol es semmit sem ert.
Sem konkret tudasa, sem tapasztalasa, csak okos telefonja!

Lehet velünk tárgyalni. Kezdjük a harmadik bécsi döntéssel.

"Soha nem látott mértékben érezzük át a közös jövőnkre leselkedő globális veszélyeket."
Ezt közölted már a globális mértékben gyarmatosító EU-s tagállamoknak?

Minden nemzetközi dologért hatalmas felelősséget éreznek. Magyarért semmit....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés