A Momentum és a PS esete a felvidéki magyarokkal

2019. november 12. 15:03

Csonka Ákos
Felvidék Ma
Ha nem lett volna ez az elszólás, talán senki se figyelt volna fel eme progresszív platformra.

„Egyes »rossz nyelvek« szerint mind a Momentum, mind az elvtestvéreinek számító más pártok (Progresszív Szlovákia, ALDE stb.) valójában egy tőről fakadnak, s azt hivatottak beteljesíteni, hogy egyazon értékrend mentén történjenek hatalomátvételek Közép- és Kelet-Európában. Ennek gyanúját csak igazolja, hogy valamennyi párt/mozgalom egyszerre alakult, egységes színekkel, szólamokkal, retorikával operálnak, egyazon politikai (szélső liberális) értékrendet képviselnek és felettébb gyanúsan közeli kapcsolatot ápolnak egymással (mintha csak egy keltetőből érkeztek volna).

Ennél a pontnál az olvasók egyik része egyszerre kiált fel, hogy Soros!, a másik pedig, hogy már én is összeesküvés-elméleteket gyártok. Megítélésem szerint a valóság ennél némileg árnyaltabb. A köznyelv valóban hajlamos egy komplex jelenséget leegyszerűsítve tálalni, ez esetben az öreg »filantróp spekulánsunk« nyakába varrni a storyt – persze nem gondolom, hogy neki ne lenne benne némi érdeke, de meggyőződésem, hogy nagyobb buli ez annál, hogy Gyuri bá’ egyedül akarná kipörgetni a gépen a cseresznyéket. De kétségtelen, hogy a szálak geopolitikai sakktáblához vezetnek, ahol merőben más érdekek állnak szemben egymással – melyet ezek a »tiszta tekintetű, ártatlan és tiszta srácok« sem tagadnak (pl. viszonyuk Macronhoz, a migránskrízishez stb.).

Visszatérve a PS Magyar Platformjának momentumos alakításához, szeretném leszögezni, nem gondolom, hogy nagyobb jelentőséget kellene tulajdonítani neki. Sőt, ha nem lett volna e »freudi elszólás«, akkor a felvidéki közösség nagy része ugyanolyan közönnyel tekintett volna erre a magyar platformra is, mint azokra a hasonló próbálkozásokra, melyek korábban felbukkantak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek tényleg egy tőről fakadnak:

https://ma7.sk/kozelet/quotaz-..

Úgy félnek az autonómiától, mint ördög a tömjénfüsttől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában