Szerda éjfélig lehet jelentkezni az MCC Vitaakadémiára

2019. november 11. 19:54
A képzés résztvevői előadói, elemzői és érvelési képességekkel gyarapodhatnak.

A Tombor András által alapított tehetséggondozó intézmény, a Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet MCC Vitaakadémia elnevezésű, frissen induló kiscsoportos tréningprogramjára mindazoknak, akik betöltötték a tizennyolcadik életévüket, személyes mentorálás mellett szeretnék fejleszteni a retorikai képességeiket és a logikai gondolkodásukat, továbbá motivációt éreznek magukban a vitakultúra művelésére és terjesztésére.

A térítésmentes képzésen szívesen fogadják többek között jelenlegi és leendő tanárok, diákkörök, kultúregyletek és ifjúsági szervezetek tagjai, diákönkormányzatok képviselői, valamint helyi önkormányzatok ifjúsági ügyekért felelős kollégái részvételét az egész Kárpát-medencéből. A program koordinációjáért a Collegium idén nyáron alakult interdiszciplináris kutatóintézete, az MCC Research felel.

A jelentkezés határideje: 2019. november 13., szerda 23:59

A vitatréningre a http://vitaakademia.mcc.hu/jelentkezes oldalon lehet jelentkezni a regisztrációs űrlap kitöltésével és szakmai önéletrajz, illetve a kitöltött kérdőív elküldésével a vitaakademia “KUKAC” mcc “PONT” hu címre, amelyben a jelentkező bemutatja a képzésen történő részvétellel kapcsolatos motivációját.

Az interaktív tréning során a résztvevők univerzális előadói és elemző készségekkel gyarapodnak, megismerkednek magának a vitának a műfajával, mélyebb megértést nyernek az érvelés és a meggyőzés alapjairól, és szert tesznek a vitázás és a vitaoktatás gyakorlati eszköztárára, ideértve az érvelési hibák feltérképezését, a vita alapvető műfajainak (pl. törvényszéki, Karl Popper) megismerését, illetve mindezek kipróbálását.

A tréning ütemterve:
I. Képzési hétvége (2019. november 29. – december 1.)
II. Önállóan szervezett vitaalkalmak (2019. december 2. – 2020. május 21.)
III. Kontaktalkalom (2019. február során)
IV. Utánkövető hétvége (2020. május 22–24.)

A képzéssel, ill. a felvételivel kapcsolatban esetlegesen felmerülő valamennyi kérdést a vitaakademia “KUKAC” mcc “PONT” hu címre várják.

További információért és a jelentkezéshez látogasson el a http://vitaakademia.mcc.hu oldalra!

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés