Nem érzem úgy, hogy le kellene mondanom a képviselői mandátumomról – közölte Lackner Csaba a Facebookon

2019. november 1. 11:14
A korrupciós és kokainozós botrányba keveredett volt MSZP-s képviselő igazságtalannak tartja a párt etikai tanácsának döntését.

A kispesti önkormányzati képviselő Facebook-oldalán tette közzé, hogy nem mond le képviselői mandátumáról, valamint igazságtalannak tartja a szocialista párt etikai tanácsának döntését, amely szerint kizárták a pártból – írja az Index. Korábban az ügyvédjén keresztül már kijelentette, hogy nem mond le, de most személyesen is megerősítette, bár a posztot – feltehetően véletlenül – nem állította nyilvánosra. Így fogalmaz:

„Nem érzem úgy, hogy le kellene mondanom a képviselői mandátumomról, ahogy az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának döntését is igazságtalannak tartom. Azt gondolom, hogy engem is megillet az ártatlanság vélelme. Sajnálom, hogy az MSZP ezt az alkotmányos alapelvet nem tartja tiszteletben, és nem érvényesíti a tevékenysége során, legalábbis irányomba biztosan nem.”

A Lacknerről korábban kiszivárgott, a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi- és hangfelvételeken a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélgettek fehér por szárítása és adagolása közben. A politikus többek között olyan állításokat fogalmazott meg, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza”.

Lackner a kerület 7. számú választókerületében indult az ellenzéki összefogás jelöltjeként és október 13-án újra meg is választották. 

A felvételeken korábbi képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról is meglepő állításokat tett. „Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle” – mondta Lackner, aki Kránitz vagyonát 200-250 millió forintra taksálta.

Lackner Csaba egyébként jó barátja Gajda Péternek. Gajda közösségi oldala szerint pár évvel ezelőtt még közös vadvízi evezésen is résztvettek, de a Hír Tv felvétele szerint rendszeresen fociznak is együtt.

(A kép forrása: Origo.hu)

 

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Együttérzésem Lackner Úr! Az MSZP, jogelődjéhez, az MSZMP-hez hasonlóan mindig a tehetséges, dolgos, tisztességes kisembereket áldozta fel. Ne hátráljon meg, követelje visszavételét a pártba....a tagkönyv kötelezi az embert.

Nem az a baj, hogy loptál, hanem az, hogy mikrofonba mondtad és nyilvánosságra került.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. november 1. 15:57

Remélem, minél tovább marad.
:-)))

Ha már a lemondásról esett szó, mikor mond le a Karc FM vezetője? Mikor lesznek a mai dadogó/Stefka/, nyálas/Katika/, modortalan/Huth, Lentulai/ Paláver műsorvezetők helyett, felkészült , profi média munkások, mikor hoznak új zenei szerkesztőt - a Karc FM a zenéje miatt is hallgathatatlan, ma reggel belehallgattam, majd rohantam lecsapni, átváltani a Kossuth Rádióra, olyan fertelmes zene áradt belőle, pedig Bálint Istvánt meghallgatnám, s a hétvégén, ünnepnapon az ember lágy, harmonikus zenére vágyik,- , szóval mikor készítik ,teszik alkalmassá a Karc FM-et a 22-es csatára, ami már most megkezdődött? A Paláver egyik betelefonálója mondta, hogy ha a Fidesz hallgatná a betelefonálókat, akkor a kormány tudná, hogy mit kell tennie. Ja, a kormányon belül is lehetne szó lemondásról....

Ja, a Hír TV-t kifelejtettem, azt egyáltalán nem nézem, de hallottam attól, aki néha belenéz, hogy elmarad az egykori Echo TV színvonalától, s igazából megmaradt Simicska szócsövének.

A Hír TV-nek legalább olyan színvonalon kellene képviselnie a konzervatív oldalt, mint amilyen magas színvonalon, tartalmasan, vonzóan jeleníti meg a zsidó kultúrát, identitást a Heti TV. Lehetne mit tanulni a Heti TV-től.

Az már önmagában zseniális, hogy egy frissen megválasztott KÉPVISELŐ az ÜGYVÉDJÉN KERESZTÜL kommunikál a nyilvánossággal (beleértve az őt éppen a saját képviseletükre megválasztó választóközönséggel)...

Gajdával már megismerik egymást?

Én sem érezném úgy, hogy le kellene mondanom évi százmillióról.

Aha. "oldaltól függetlenül". Ugye jól gondolom, hogy a megvilágosodás e kicsiny pillanata után habzó szájjal fogsz védeni a jövőben is minden balost?

De nem is Lackner mondta, különben felismerték volna a Gajda, a Gréczy meg a többiek, egy sem ismerte fel.
Azért ha ennyien ugyanazt mondják, akkor nem zörög a haraszt, mert a Fidesz lop.

Igen, Karácsony sem ismerte fel, a segges f.szi szintén nem,
teljes bal-lib egység:
Lackner Csaba nem is Lackner Csaba, úgy hívják: Lop a Fidesz!

Csak szólok, nagyon színvonaltalan provokátor vagy, semmi ötletgazdagság, a régi DK-s klisék.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés