Dömötör Csaba: A kormány célja, hogy Magyarország a térség vezető turisztikai központjává váljon

2019. október 29. 17:57
A kormányzat adócsökkentésekkel, közvetlen támogatási programokkal és célzott népszerűsítő kampányokkal segíti az ágazat fejlesztését – emlékeztetett az államtitkár.

A magyar turizmus az elmúlt években szintet lépett. A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország a térség vezető turisztikai célpontjává váljon – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Dömötör Csaba emlékeztetett: a kormányzat adócsökkentésekkel, közvetlen támogatási programokkal és célzott népszerűsítő kampányokkal segíti az ágazat fejlesztését.

Tájékoztatása szerint az elmúlt évben már több mint 15 millióra nőtt a vendégéjszakák száma, ami duplája a 2010-es adatnak. Ugyanakkor ebben az időszakban 80 százalékkal nőtt a Liszt Ferenc repülőtér utasforgalma. Az ágazat immár több mint 420 ezer munkavállalónak nyújt megélhetést, ami a foglalkoztatottak több mint 10 százaléka – ismertette az államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta, hogy amíg 2010-ben még egyetlen Michelin csillagos étterem sem működött Magyarországon, ma már van fél tucat, és tavaly már 5 ezer konferenciát rendeztek országszerte. Rámutatott: Budapest természetes vonzerejét növeli a biztonság, ami egyre fontosabb érték a világban.

Márpedig Budapest a világ és Európa egyik legbiztonságosabb városa, és amíg ez a kormány van hivatalban, addig ez így is marad – szögezte le Dömötör Csaba.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés