Nagyon sok dolgunk van

2019. október 23. 10:04

Október 23. számomra mindig a vidámságot is jelenti.

2019. október 23. 10:04
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne legjobban szemléltetni azt, hogy mit gondolnának '56 hősei, vértanúi a mai Magyarországról? És hogyan lehetne szemléltetni azt az ordító ellentmondást aközött, amiért ezek az emberek az életüket áldozták és aközött a politikai rendszer között, ami mára kialakult? Mert kiköpnének, sőt, talán káromkodnának is, ha a mai fideszes, brüsszelezős, migránsozós »ünnepi« szónoklatokat hallgatnák.

Ez a szerény, 750 ezres táska két okból is jelképezi mindazt, ami ellen küzdöttek. Jelképezi a népet és a többség mély szegénységét semmibe vevő, az összeharácsolt pénzen magának minden luxust megengedő, végletekig KÉPMUTATÓ hatalmat. És az, hogy a kormány propagandagépezete mélyen hallgat Borkai ügyeiről – ez a táska sem fog sehol megjelenni pl. a köztévében és az Origón sem – jelképezi a rohamosan visszaszorított szabad sajtót és a szemérmetlen, gyalázatos kormánypropagandát is.

Tisztelet 1956 hőseinek. Az emlékük ugyanazt üzeni, mint amit ez a nyavalyás táska: nagyon sok dolgunk van. A vértanúk emléke arra kötelez, hogy ezt elvégezzük.

Október 23. számomra mindig a vidámságot is jelenti – szüleim mindig úgy emlékeznek gyermekkorukból azokra a napokra, mint amikor nagyon sok néni és bácsi hirtelen felszabadult, jókedvű lett. Az ellenzéknek most szerencsére van oka ünneplésre is. De nem felejthetjük, hogy a hősök feladatot hagytak még.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2019. október 24. 13:14
Brüsszel nem fogja megszüntetni Magyarországon az esztelen pénzszórást. Nem fog megvédeni minket az országot gazdaságilag és erkölcsileg megnyomorító megélhetési politikusoktól. Sem az elméletileg kormánypárti, sem az elméletileg ellenzéki részétől, ami nálunk parlamentként hirdeti magát. Brüsszel nem fogja visszaadni az elsíbolt vagyonokat, a tönkrevert oktatást nem teszik rendbe, az emberi méltósághoz, szabadsághoz, élhető élethez való jogunkat nem fogják visszaadni nekünk. Gondoljunk csak bele, hol tartana már ez az ország, ha az uniós források jókora hányadát nem lopták volna szét. Hol tartanánk, ha megerősödhetett volna a gazdaság, ha a vállalkozások fejlődhetnének a piaci verseny természetes rendje szerint. Ha az oktatást a huszonegyedik század követelményei szerint alakították volna át az éppen hatalmon lévők. Ha megerősödhetett volna a polgári réteg, ha a civil társadalom önszerveződő képessége kialakult volna. Hol tartanánk, ha stadionok helyett infrastruktúra épült volna, ha külföldi focicsapatok vásárlása helyett a legeldugottabb falvakba is bevezették volna az internetet, ha az iskolákban evidencia lenne a minőségi oktatás, ezen belül a nyelvoktatás és az informatika. Hol tartanánk ma, ha a közmunka és a létminimum alatti minimálbér helyett egy fejlődő gazdaság megfelelő bérekkel csábítaná a munkavállalókat, ha biztonsággal és nyugalomban meg lehetne élni a minimálbérből is. Ma már csak álmodunk azokról a szép időkről, amikor az előző kormányok idején 10-20 százalékos volt a túlárazás egy autópályánál, amikor még azon is fel tudtunk háborodni, hogy hegyet építenek azért, hogy alagutat fúrhassanak bele és hidat építenek oda, ahol semmi szükség nincs erre. Ma már ezermilliárdok tűnnek el nyom nélkül, üresen kongó stadionok és utas nélküli kisvasutak jelzik a rombolást. Ma már csak folyamatos hazudozással és uszítással, állandó félelemkeltéssel, a fenyegetettség-érzésének fokozásával képes a hatalmába és a mi pénzünkbe kapaszkodó kormány talpon maradni.
EMM195
2019. október 24. 08:19
Irigy tetű.
Messzeföld
2019. október 24. 05:56
Jól tudjuk, hogy félnótás! Mégis az ő oldalára szavaz a többség. Érthetetlen. Ő a csicska, a minden piszkos munkát elvégző. Egy rendes faluban naponta hatszor seggbe rúgják az ilyet. Másnap kezdi elölről.
TAVIROZSA
2019. október 23. 21:57
Találós kérdés: Mi Hadházi kedvenc "szerszáma" ?? :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik