Hipp-hopp eltűnt a graffiti a MÁV emeletes motorvonatáról

2019. október 23. 11:41

Hála az antigraffiti védőrétegnek a fényezésen.

2019. október 23. 11:41

A magyar vasúttársaság első emeletes Stadler KISS motorvonata jelenleg Németországban futja próbaköreit. Hétfőn valakik összefirkálták a vonat oldalát, de a MÁV által közzétett fényképek szerint már el is tűnt a festék a vonatról. A korszerű vonatokat ugyanis olyan külső fényezéssel látják el, ami lehetővé teszi a graffitik gyors és hatékony eltávolítását. Az ilyen rongálást Magyarországon súlyos pénzbüntetéssel szankcionálják – írja a MÁV a Facebookon. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. október 23. 19:32
"Az ilyen rongálást Magyarországon súlyos pénzbüntetéssel szankcionálják – írja a MÁV a Facebookon." Az nem súlyos. A kézlevágás lenne a súlyos egyúttal a hatékony is. Akinek nincsen pénze még tudhat festegetni, akinek keze nincsen neki már nehezebb.
robipecs
2019. október 23. 15:34
A MÁV-nak ideje lenne már észre venni (újra, mert bár vicc, de pont Gyurcsány ideje alatt ez a felismerés már megtörtént...) szóval ideje lenne már észre vennie a MÁV-nak, hogy egész Európában az a trend, hogy vonatokat - többé-kevésbé nemzeti színekre festik a társaságok. Ez nem feltétlenül minden szín használata, de a felismerhetőség szintjéig. Nálunk 2006 körül indult el egy ilyen akció, amikor megjelentek a piros-fehér Flirt vonatok, most azokat is átfestik erre a szép ukrán színre. Oké, hogy ez a MÁV színe, de attól még lehetne végre szakítani azzal a gyakorlattal, hogy a vonatok is ezt viseljék.
Bűbájos Küsmödy
2019. október 23. 14:56
Jó, de ettől a kezét még eltörném! (Ott, ahol nem hajlik!)
retsag
2019. október 23. 12:36
Ez is az SZDSZ által kiharcolt vadliberalizmus következménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik