Gyurcsány: Hazafias ellenzékre van szükség

2019. október 23. 13:52
A DK elnöke szerint október 23-ának sok arca van, a különböző hagyományokat pedig meg kell próbálni elfogadni.

Hazafias ellenzék létrehozására szólította fel az Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben álló politikai erőket és civileket a  Demokratikus Koalíció elnöke szerdán, pártja fővárosi ünnepi megemlékezésén. Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy ez a hazafias ellenzék természeténél fogva éppen olyan színes lesz, mint 1956. Lesznek benne baloldaliak, centristák, liberálisok, zöldek és jobboldaliak is – közölte a Nagy Imre néhai miniszterelnök szobránál tartott rendezvényen.

A hazafias ellenzéket négy dolog fogja össze, ezek közül az első, hogy Magyarország jövője az európai népek táborában van – jelentette ki. Hozzátette: azokkal lehet és kell együttműködni, akik erősebb Európát akarnak, akik úgy gondolják, hogy Európa jövőjét az egyesült nemzetek európai szövetsége jelenti. Második pontként hangsúlyozta: azt kívánják, hogy Magyarország újra jogállam legyen, ahol nem az állam ellenőrzi a népet, hanem a nép az államot. Úgy fogalmazott: ehhez a jelenlegi kormányt „a politika poklára kell küldeni”. Aki lop, aki hozzányúl a közpénzhez, az nem politikus, hanem bűnöző, ma a kormányon bűnözők vannak – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Azokkal kell együttműködni, akik úgy gondolják, hogy az országnak tisztességes, a választókat szolgáló politikusokra van szüksége – tette hozzá. A hazafias ellenzéknek olyan országot kell építenie, ahol tiszteletben tartják mások önállóságát és szabadságát, hogy ennek a szabadságnak a bázisán teremtsenek közös, erős nemzetet – mondta negyedik pontként a DK elnöke.

Beszédében úgy fogalmazott: helye van a pátosznak, a szónak és cselekvésnek, de a pátosz ezekben a napokban hazug lenne, a szó kevés, a cselekvés meg kötelező. Meg kell próbálni közösen elfogadni 1956 különböző hagyományait – mondta Gyurcsány Ferenc.

Október 23-nak sok arca van, 1956-ban egyaránt ott van Nagy Imre és társai reformkommunista küzdelme, Pongrátz Gergely, a Corvin köz és a pesti srácok harca, ahogy a munkástanácsok mozgalma is. Ezek együtt jellemzik 1956-ot, és a DK azon dolgozik, hogy ezek a különböző irányzatok ne megosszák, hanem egyesítsék a nemzetet – jelentette ki.

A kormány külpolitikáját bírálva arról beszélt, hogy aki egyetért Recep Tayyip Erdogan török elnökkel és a kurd népirtással, valójában egyetért az orosz megszállással és a magyar szabadság eltiprásával. Aki ezzel egyetért, ne ünnepelje október 23-át – közölte a pártelnök.

(MTI)

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Gyurcsány: Hazafias ellenzékre van szükség"
Meg hazafias kormányra. És akkor rendben is lennénk.

A szemkilövető, aki újra lövetne ha tehetné.

Az Apró Antal családja jobban tenné ha 1956-os forradalommal kapcsolatban csendbe maradna, mert igencsak sok van a számlájukon.

Ha a forradalomra emlékezünk, akkor erről is emlékezzünk!

„1956. október 23-án éjszaka az MDP KV Katonai Bizottság tagjává választották. Másnap egy belső utasításban „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalomban résztvevőket.

Személyesen felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét; 1958. június 17-én ő jelentette be a Parlamentben Nagy Imre és három társa kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett. Az MSZMP KB határozata alapján ezen érdemeiért a budapesti Szemlőhegy utcában kiutalták részére a nagypolgári Lovassy-Stürmer orvoscsalád volt villájának nagyobbik lakrészét. A nép körében az 1956 utáni keményvonalas megtorló politikát támogató fellépése miatt vált hírhedtté, a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány másik két vezető személyiségével együtt, mint "Kádár-Apró-Dögei"-t emlegette a pesti közbeszéd.”
Forrás: Wiki

Milyen az erkölcse, morálja az olyan személynek, aki lekurvázza azt az országot amelynek a vezetője?

"egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban"

A válasz: APRÓ.

:D

Gyurcsány az "apró náci"?

Gyurcsány Ferenc és köre nem Nagy Imre örökösei, hanem Apró Antal örökösei. Ebben minden benne van. Az is amit te megfogalmazol.

"Eben guba."

Nem egészen.
Nekem a forradalom kirobbanásáról, majd a történésekről más a véleményem. Ez a vélemény részben saját tapasztalatra és olyan személyekkel történt beszélgetésen alapszik, akik vezetőként részvevői voltak az eseményeknek.

ThunderDan: Hazafias ellenzékre van szükség.
Tehát a DK-Momentum-MSZP-Jobbik-stb.-nek takarodnia kell. Ellenzékváltást!

Rohadék mocskos tróger. Hogy belezne ki téged már valaki.

No meg, akik mögötte kemény arcvonásokkal tekintenek a ... hová?
Azt mondják, 30 éves kor felett a személy felel az arcvonásaiért, annak milyenségéért.
Philip Zimbardo·TED2008
Philip Zimbardo: Hogyan válnak az átlagos emberek szörnyetegekké...
Ezek öten, Gréczy, Gyurcsány, Niedermüller, Varju, László doktor úr igazolják Zimbardót.
Csak ezek az arcok érnek fejenként 10 évet kis-, alsó-felső ágyas, küblis szobákban...

Ja, jól nyomja.
Mára sikerült maga alá gyűrnie a komplett ellenzéket, így megágyazott a Fidesz 2022-es újabb győzelmének.

Nem azt mondták, Feri...

(Ha már mindenképp számszerűsíteni akarod a komplett összellenzéket: 1.400.000... ennyien vagytok, tokkal-vonóval.)

"Gyurcsány: Hazafias ellenzékre van szükség"

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A kis huncut, még mindig meg tud nevettetni!

Ebben most nagyot tévedsz. Ugyanis, ha megnézed a Jászai Mari tér, Balassi Bálint u. sarkán lévő házat, akkor láthatod, hogy a szobor háta mögött tisztán látszik. Ilyen épületet a Parlament mellett nem találsz, legfeljebb hasonlót.

Az első mondat igaz, tényleg hazafias ellenzékre van szükség.
Viszont, ahonnan a böszme már megint hazudik, az a "hazafi" jelentése: olyan ember, akinek a hazája az első. Tehát nem egy külső hatalom, vagy egy másik ország - ha bármilyen érdekellentét van a haza és ezek között, akkor akinek utóbbi a fontos, azt "hazaárulónak" hívják.
Hasonlóképpen az is, aki az éppen aktuális hatalom megbuktatását tervezi, vagy azt szervezi.

Szóval valóban szükség lenne egy hazafias ellenzékre, csak előtt a komplett baloldalnak el kellene tűnnie a fenébe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés