Nincs béke Orbánnal

2019. október 22. 12:00

A lidércnyomásnak nincs vége, a kormányfő ütést kapott, de messze nem végzeteset, sőt.

2019. október 22. 12:00
Batka Zoltán
Népszava

„Egy hete erre a tébolydára mondtak nemet a városok. Nem Borkai meztelen ülepének a látványa tett ellenzékivé ősfideszes budai kerületeket, és nem az ellenzék iránti rajongásból szavaztak még a vak bányalóra is a fideszessel szemben. Hanem jól felfogott életösztönből.  Egyszerűen nem akarták kivárni, amíg a vezér taktikai megfontolásból vagy csakazértis alapon valami kurvákból és Semjén Zsoltokból gyúrt keresztény Hezbollahot hoz a nyakukra. Mert aki a XXI. század hajnalán Európa közepén egyetemet szorít ki a magyar fővárosból, pitbulljával beszántatja a tudományos akadémiát, annak már csak ennyire telik a sütnivalóból.

Azt viszont nagyon is megcsinálja. Méghozzá innentől ahol csak tudja, rohamléptekben. A lidércnyomásnak nincs vége. Orbán ütést kapott, de messze nem végzeteset, sőt. Már a 2002-es vereségéből is azt szűrte le, hogy korábban túl sokat finomkodott. Most már a zsebében vannak az EU-százmilliárdok, a teljes közigazgatás, a közmédia, a német nagytőke támogatása. El lehet képzelni, hogy most mi jár a fejében.

Egy időre visszahúzódik, rendezi a sorait. Elejt pár barátinak nevezhető szót, ismét altatni próbálja az ellenséget, kihasználva a legnagyobb gyengeségüket: hogy azok nem olyanok, mint ő. Hogy az évek óta zajló, végtelenül aljas és ocsmány Fidesz-kampány után szeretnének abban hinni, hogy a politika visszaterelhető békés, nyugodt mederbe.

Azonban a felcsúti klánvezérnek immáron egyenes érdeke, hogy akkora káosz legyen a városokban, amekkora csak lehet. Hogy majd a köztelevízióban mutogathassa a hitükben megrendülni látszó híveknek, az agymosás után a templomból kitántorgó néniknek-bácsiknak és a rosszul fűtött nyomortanyákon felköhögő közmunkásoknak: lám-lám, mi lesz ott, ahol nem rám szavaznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2019. október 23. 09:21
Bolond Gyurcsótány a francnak zárattad be a OPNI-t? Most minden hülye balfasz szabadon mászkál!
brekker
2019. október 23. 00:04
Dehát nem ezt ígérte Karácsony? :)
brekker
2019. október 23. 00:03
A köcsög budapestieket egy jófajta progresszív SZJA-val és a saját lakáson felüli ingatlanadóval lehetne jól megszopatni. Pá-pá AirbNb, pá-pá részeg turisták költekezései.
brekker
2019. október 22. 23:57
A vesztes kisebbségnek, mert a jobboldal valóban kisebbségben van százalékosan, ideje bekeményítenie, és nagy lófaszokat belengetni a járulékvadász hülyéknek, akik az úgynevezett baloldaltól várják a megváltást. Fel kell mérni, melyik rétegek szavaztak a baloldalra, és mit kaptak a jobboldaltól. Aki haszonélvezője volt a mostani kormánynak, de mégis ellene szavazott, azzal szemben radikálisan meg kell változtatni a hozzzáállást. Baloldalra szavazol, akkor te nem becsülöd amit kaptál, odaadjuk másnak. Ehhez persze nem ártana, ha a milliárdokkal kistafingúrozott mindenféle politilógus cégeknek lenne valamiféle elképzelésük a társadalom rétegeiről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik