Johnson visszavonja a Brexit-megállapodást, ha a parlament ma nem szavazza meg a menetrendet

2019. október 22. 15:39
A sok képviselő által élesen bírált rendkívül feszes elfogadási menetrenddel a brit kormány előző éjjel terjesztette be az alsóháznak.

A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás elfogadása soha nem látott mértékben erősítené meg Nagy-Britannia szuverenitását, és minden eddiginél több döntési jogot telepítene vissza a brit demokratikus intézmények hatáskörébe – jelentette ki Boris Johnson brit kormányfő.

A konzervatív párti politikus a Brexit-megállapodásról szóló törvénytervezet kedd délutáni alsóházi vitáját megnyitó felszólalásában kijelentette azt is, hogy az egyezmény törvénybe iktatásával már a jövő héten le lehetne állítani a megállapodás nélküli, rendezetlen kilépés következményeinek elhárítását célzó előkészületeket.

A Brexit-megállapodás ratifikálásának tervezetét Johnson kormánya előző éjjel terjesztette be az alsóháznak, rendkívül feszes elfogadási menetrenddel együtt, amelynek alapján a tervezet második és harmadik olvasatbeli alsóházi elbírálása akár csütörtökre befejeződhet.

Kedd este a sok képviselő által élesen bírált menetrendről külön szavazás lesz. A Downing Street jelezte, hogy ha az alsóház ezt elveti, a kormány a tervezet egészét visszavonja és elkezdi az előrehozott választások előkészítését.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés