Gyurcsány: Orbán elveszítette a kontrollját

2019. október 22. 13:32
A volt kormányfő szerint a Jobbiknak még ma sem a kedvenc politikusa, de ha ők mondják, hogy alatta demokratikusabb kormányzás volt, az jelzésértékű.

Gyurcsány Ferencet az ATV-ben a hétfői parlamenti történésekről kérdezték. A volt kormányfő, jelenlegi DK-elnök Hadházy akciójáról elmondta, nem tudtak arról, mit tervez a képviselő, akiről szerinte mindenki tudja, hogy akcionista. Orbán Viktor viszont magának keresi a bajt „bizonyos értelemben” – állapította meg. Szerinte az, ami az őszi ülésszak első napján történt, az annak az eredménye, hogy a kormányfőhöz évek óta nem fér közel egy újságíró, egy választó, egy ellenzéki képviselő, ezért csak a parlamentben lehet szembesíteni a hibáival. Szerinte ha az önkormányzati választás együtt volt sikeres, akkor talán érdemes elgondolkozni a közös ellenzéki parlamenti akciókon. „Nyilván sok vita lesz erről, én meg semmiképpen nem szeretnék pálcát törni Ákos feje felett.”

A felszólalásával kapcsolatban – a DK elnöke a fiatal Orbán Viktorról értekezett – feltett kérdésre válaszolva Gyurcsány azt mondta: a magyar kormányfő életében volt egy pont, amikor a hatalom „megrészegítette”, majd később „kontrollját veszítette”. Aztán jött a nemzeti középosztály „ideológiája”, aminek érdekében átgázolt tisztességen és törvényen, de ezzel egyben felmenti magát a korrupció és a tisztességtelenség „egyébként megalapozott vádja alól” – fejtegette Gyurcsány Ferenc, vajon hogyan változott meg a magyar kormányfő három évtized alatt. Azt gondolja, naiv lenne, ha őszinte és egyenes választ várna Orbántól – tette hozzá.

A műsorban beszélt még arról is, hogy az a politikus, aki egyszer elvesz egy forintot is, „aki lop, az nem politikus, az bűnöző”. „A nemzetért csináljuk, nem pedig azért, mert nem mehetünk vissza autófényezőnek, mert jó autót adnak nekünk” – idézett felszólalásának egyik részletéből. Szerinte ezt a saját pártja megértette 2006 óta, de úgy véli, a többi ellenzéki pártnál vegyesebb a kép. „Azt látom, hogy jóval árnyaltabb az ellenzéki körökben nem csak az őszödi beszéd, de a 2006 utáni teljes időszaknak a megítélése.” Szerinte ez főleg a Jobbik miatt van. „Azt hiszem, én a Jobbiknak én nagyon-nagyon sokáig nem voltam, talán ma sem vagyok a kedvenc politikusa” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Szerinte ezért is jelzésértékű, hogy ha ők mondják azt, „sok vitám van Gyurcsánnyal, de ezerszer demokratikusabb” kormányzást működtetett, mint a Fidesz.

Két dolgot üzent az ellenzéki pártoknak: szerint nem szabad lopni, „semmilyen módon”, valamint nem kell a származást, a családot belekeverni a napi politikába. „Adózásról lehet vitatkozni” – tette hozzá. A műsorban Gyurcsány Ferenc kijelentette: örül, hogy nyomozás idult a Boraki-ügyben, de szerinte látható eredménye még hosszú hónapok múlva lesz csak, nem csak a „kimosás” miatt indult. A győri polgármesterrel kapcsolatban ismét felidézte: Orbán Viktor egyik legsúlyosabb hibája az, hogy nem engedte lemondania Borkait. Szerinte ezért szembesülhettek százezrek azzal, hogy „meztelen a király”.

(Mandiner)

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a szerencsétlen "kurva országozó" saját magáról beszél, csak nem veszi észre.

" a magyar kormányfő életében volt egy pont, amikor a hatalom „megrészegítette”, majd később „kontrollját veszítette”." - mondja az aki öszödön a következőket mondta:

"Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban."

Na ja!
Gyurcsány Ferenc meztelen, csak a sötét lelke virít.

Majd elfeledtem! Meg a borvirágok.

Nekem 10 éve nincs tévém. Megmondaná valaki, hogy volt-e ezalatt olyan Orbán interjú, amelyben Fletó lett volna a téma?

Gyanítottam. Egy adalék ahhoz, hogy ki mennyire vesztette el az önkontrollját. Hogy a legendás igazságbeszédről, vagy a kígyók kígyózásáról, esetleg a prímszámokról már ne is beszéljünk...

„elvesztették a nagyvárosokat”

Sopron, Győr, Veszprém, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Kaposvár, Székesfehérvár, Szekszárd, Kecskemét Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza.

Ja ezeket megnyerte a Fidesz.

Az ellenzék vezére egy elmebeteg állat.

Mégis Orbán és szavazói - mint én is - a vidéki mucsai. Feriék meg az európaiak...

Fegyenc, ti veszítettétek el a választásokat, nem Orbán a kontrollját.

Ajánlom az exminiszterelnök elvtársúr és rajongói figyelmébe "a lónak a faszát".
Tanulmányozzák behatóan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés