Azért nem jár díszpolgárság, mert valaki elvégzi a munkáját, amiért fizetést kap

2019. október 22. 8:06

Haskó László
Magyar Narancs
Tarlósról még ennyi sem állítható.

„Aztán a két díszpolgár jelölés. Karácsonynak jogosan van rossz véleménye elődeiről, amit nem is titkol. De ha elfogadjuk is azt az indoklást, hogy annak ellenére, amit tettek (és amit elmulasztottak megtenni), hosszan ültek a budapestiek nyakán, illetve álltak a városélén. Nos, még ha hibátlanul tevékenykedtek volna is, azért nem jár díszpolgárság, mert valaki elvégzi a munkáját, amiért fizetést kap. Ráadásul Tarlósról még ennyi sem állítható. A díszpolgársághoz valami plusz teljesítmény kellene. Olyasmi, mint amit Iványi Gábort tesz a városért – több évtizede.

Az igazi nagy szimbólum bökkenő a szobrokkal és az épületekkel van. A Fidesz szobrainak mindegyike történelemhamisító és ronda. Az épületek csak rondák. A Szabadság térre állított Magyar Gábriel esete a német turullal című és tartalmú förmedvény az Orbán-rendszerkiáltó szimbóluma. Karácsony Gergely nem tudja eldönteni, hogy mi volna a jobb megoldás. Lerombolni vagy mementóként helyben hagyni. Egyik sem. Csak óvatosan, mint a hímes tojást, ki kell telepíteni Pestről, mondjuk, Felcsútra. A Kossuth tér és a Vár már menthetetlennek tűnik, mert ha minden így marad, illetve az orbáni hagymáz mentén épül tovább, akkor már csak kiüríteni és panoptikummá alakítani lehet őket. Különben az olyan esztétikai borzalmak, mint a Trianon-pince unokáinkat is hülyítik, vagy elborzasztják majd.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Haskó László figyelmébe ajánlom: 26/1993. (VIII. 1.) Főv. Kgy. rendelet a díszpolgári cím adományozásáról
Budapest Főváros Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 1. § (6) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a díszpolgári cím adományozásáról az alábbiak szerint rendelkezik.

1. § Díszpolgári cím annak adományozható, aki Budapest főváros és polgárai számára, a város fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett.

Remélem segítettem az eligazodásban.

Döbbenet a gyűlöletet ennyire tiszta, romboló formájában látni...

Azzal sem értettem egyet, visszakereshető. Bár a migrációt kifejezetten fontos kérdésnek tartom, amelyről beszélni kellene. Civilezés meg szerintem nem volt, csak néhány civil szervezet bizonyos tevékenységének a bírálata. Mindkét oldalról, teszem hozzá, hiszen az "európai demokraták" a CÖF-öt szeretik bírálni, joggal, teszem hozzá. De mivel csak a mi városunkban van 800-nál több bejegyzett alapítvány és egyesület, a döntő többség nem volt ebben sem érintett.

„A sör és a whisky felülmúlhatatlan.”
Kevesebbet kellett volna fogyasztani.
http://nol.hu/archivum/archiv-..

Hát, ha a vélemény leírása (szerintem nem volt civilezés), illetve a saját korábbi megnyilvánulásaimra való hivatkozás "tagadás és mentegetés" a demokratikus értelmezési mezőben, akkor tényleg nincs miről beszélni...

Szép napot!

Holnap nem tart a ballib tüntetést. Mert a Karácsony a főpolgármester.

Demszkynek díszpolgári címet adományozni baromi nagy hiba.
A főpolgármesteri tevékenysége (ami sajnos, hosszú ideig tartott) alapján
egyszerűen nem érdemli meg.

Ha eddig valakinek kétsége lett volna, hogy mekkora aljas féreg ez a nyomorult, akkor most íme itt a bizonyíték! Az ember nem hiszi el, hogy ennyi rosszindulat mellett is életben marad az emberi szervezet?

"Azért nem jár díszpolgárság, mert valaki elvégzi a munkáját, amiért fizetést kap"
Sztálin elvtársatok pedig kapott.

Sztálinnak miért járt?

Szétrohadt az agya ennek a vén szardarabnak. Megdögölhetne már.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés