Azért nem jár díszpolgárság, mert valaki elvégzi a munkáját, amiért fizetést kap

2019. október 22. 08:06

Tarlósról még ennyi sem állítható.

2019. október 22. 08:06
Haskó László
Magyar Narancs

„Aztán a két díszpolgár jelölés. Karácsonynak jogosan van rossz véleménye elődeiről, amit nem is titkol. De ha elfogadjuk is azt az indoklást, hogy annak ellenére, amit tettek (és amit elmulasztottak megtenni), hosszan ültek a budapestiek nyakán, illetve álltak a városélén. Nos, még ha hibátlanul tevékenykedtek volna is, azért nem jár díszpolgárság, mert valaki elvégzi a munkáját, amiért fizetést kap. Ráadásul Tarlósról még ennyi sem állítható. A díszpolgársághoz valami plusz teljesítmény kellene. Olyasmi, mint amit Iványi Gábort tesz a városért – több évtizede.

Az igazi nagy szimbólum bökkenő a szobrokkal és az épületekkel van. A Fidesz szobrainak mindegyike történelemhamisító és ronda. Az épületek csak rondák. A Szabadság térre állított Magyar Gábriel esete a német turullal című és tartalmú förmedvény az Orbán-rendszerkiáltó szimbóluma. Karácsony Gergely nem tudja eldönteni, hogy mi volna a jobb megoldás. Lerombolni vagy mementóként helyben hagyni. Egyik sem. Csak óvatosan, mint a hímes tojást, ki kell telepíteni Pestről, mondjuk, Felcsútra. A Kossuth tér és a Vár már menthetetlennek tűnik, mert ha minden így marad, illetve az orbáni hagymáz mentén épül tovább, akkor már csak kiüríteni és panoptikummá alakítani lehet őket. Különben az olyan esztétikai borzalmak, mint a Trianon-pince unokáinkat is hülyítik, vagy elborzasztják majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2019. október 24. 15:15
Jobb, ha fel tetszik ébredni: meglévő épületeket, szobrokat lerombolni, vagy éppen az ország másik településére költöztetni egyáltalán nincs joga se Kari Gerinek, se az ő többségi közgyűlésének. Tényleg jó lenne, ha sikerülne kigyógyulni ebből az elmebajból: az urak egy szimpla városvezetést nyertek, nem kormányzó hatalmat, hahó! És még azt sem valami alkotmányozó kétharmaddal, hanem egy sima többséggel, amit ráadásul külföldiek mozgósításával és hazug harci retorika fenntartásával sikerült összehozni: a budapestiek kb. fele nem ért egyet velük. Sem abban, hogy az új épületek rondák volnának, sem semmi másban. A történelmi narratívákban sem, bizony.
airmax
2019. október 24. 11:34
Kicsit durvábban.. Te idióta barom Haskó... Mondd már meg mi a történelem hamisító? A hülye komcsi töténelem tudásod nem és semmit, ne hirdesd tovább saját tudatlanságodat te barom.
airmax
2019. október 24. 11:32
Tisztelt Haskó! Ön egy nagyképű idióta... Nem kérek az ízlés rombolásából, és épületekkel szobrokkal kapcsolatos idióta nézeteiből.. Ön történelemből semmit sem tud, és főleg nem tisztel semmit a magyar történelemből, leszámítva, a magyar történelem sötét áruló, káros bűnözőinek tevékenységét... Az Önök modorában csak azt tudom mondani kapja be azt amit Hadházi a tábláján hirdetett, és húzzon el a jó francba..
kálmi
2019. október 23. 10:13
Ez a fószer nem csak öreg, hanem hülye és aljas is. Méghogy Tarlós nem végezte jól a munkáját? Budapest gyönyörű lett , mert Tarlós dolgozott. Nem politizált, agitált, mint amit Karácsony tett és tenni készül. hanem azt csinálta, amiért megválasztották. Budapest főpolgármestere volt, teljes odaadással és rengeteg munkával. Köszönet érte!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik