Az én kizárólagos szempontom a budapestiek érdeke

2019. október 22. 17:52

A miniszterelnök tegnapi parlamenti nyilatkozata jó kiindulópontja az együttműködésnek.

2019. október 22. 17:52
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Sokan kérdezték, változtat-e valamit Budapest és a kormány viszonyán a miniszterelnök tegnapi parlamenti nyilatkozata, amely szerint a kormány »nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten«. Szerintem ez jó kiindulópontja annak az együttműködésnek, amelyben én kiszámítható partner leszek, hiszen az én egyetlen és kizárólagos szempontom a budapestiek érdeke. A programom képviseletére kaptam felhatalmazást és erős mandátumot múlt vasárnap. Ehhez ragaszkodom, ennek végrehajtásával igyekszem megszolgálni a bizalmat. Ennek a programnak pedig van három fontos alapköve. 1. Presztízsberuházások helyett a budapestiek életminőségét javító fejlesztések kellenek. 2. A város kizöldítése elengedhetetlen. 3. Budapest jövőjéről a budapestiek bevonásával kell dönteni.

Ennek a program a képviseletéből az fakad, hogy nem arról szólnak a jövőben a kormány és Budapest közötti tárgyalások, hogy mit szeretne, vagy nem szeretne a főváros felelős vezetése, hanem arról, hogy mit szeretnének, vagy nem szeretnének a budapestiek. A Városliget ügyében felmérésből ismert a tény: a budapestiek közel kétharmada közparkot szeretne a Liget-projekt épületei helyett. Ezért ebben az ügyben azt az álláspontot képviseljük határozottan, hogy újabb építmények helyett meg kell növelni a zöldfelületet a Városligetben.

A kormány által kezdeményezett stadionberuházások ügyében pedig közvetlenül a budapestiekhez fogunk fordulni, hogy az ő véleményüket képviselhessük a kormánnyal folytatott tárgyalásokon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2019. október 23. 21:07
"A programom képviseletére kaptam felhatalmazást és erős mandátumot múlt vasárnap" Erre szoktátok volt mondani, hogy az a szavazati joggal rendelkezők csupán 20%-a.
retsag
2019. október 23. 21:03
A te kizárólagos szempontod az, hogy életben maradj, szerencsétlen hülye. A mozgalom mindig benyújtja a számlát.
Tatulus
2019. október 23. 16:21
Ebből a Karácsony nyilatkozatból azt olvasom ki, hogy a szokásos "jó alap" lózung után a következő a lényeg: "Ennek a programnak pedig van három fontos alapköve. 1. Presztízsberuházások helyett a budapestiek életminőségét javító fejlesztések kellenek. 2. A város kizöldítése elengedhetetlen. 3. Budapest jövőjéről a budapestiek bevonásával kell dönteni." Vagyis - mielőtt félreértené bárki - Karácsony úgy gondolja, hogy MINDEN pénzre igényt tartanak, legfeljebb másra költenék, mint az az eredeti megállapodásban van! Erre meg én azt mondanám - "Nagy Lófaszt komám" Ha nektek nem kell valami, akkor elköltjük máshol! Hát, nyilván menni fog a ballhibbant propaganda Orbán elveszi a pénzünket, stb. - erre már most fel kell készülni!
nyugalom
2019. október 23. 15:10
Az elsodleges celod a tamogatoid kielegitese! Zuglo erdeke is nagyon fontos volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik