Az abortusz brutális megsértése az élet ajándékának

2019. október 22. 17:11

Ez egy tragikus nap a meg nem született gyermekek számára, akik már soha nem áldják meg világunkat egyedi és értékes életükkel.

2019. október 22. 17:11
Ír Katolikus Püspöki Konferencia
Facebook

„AZ ÉSZAKÍR KATOLIKUS PÜSPÖKÖK ÁLLÁSFOGLALÁSA

Tegnap, október 21. éjfélkor Észak-Írországban eltörölték a születendő gyermekek egészséges védettségét egészen 28 hetes terhességig, bevezetve a világ egyik legliberálisabb és legmegengedőbb abortusz-szabályozását. Ez egy tragikus nap a meg nem született gyermekek számára, akik már soha nem áldják meg világunkat egyedi és értékes életükkel. Szomorú nap ez a helyi demokrácia számára is.

Az elmúlt három hónapban, több tízezer emberrel, felszólítottuk a politikai képviselőinket hogy állítsák helyre Észak-Írország Közgyűlését, nemcsak a korszak sürgető gazdasági, társadalmi, egészségügyi, jóléti és oktatási kérdéseinek megvitatására, hanem különösen azért, hogy megvitassák és megállítsák az abortusztörvényt, amelyet 2019 júliusában sürgetett a Westminster Parlament.

»Mutatványként« leírni azokat az erőfeszítéseket, amelyeket polgáraink tettek közösségünk minden területéről, hogy a demokratikus szisztémát felhasználva megoldjanak egy ilyen alapvetően fontos problémát, mélyen sértő. A megkerülhetetlen igazság az, hogy a helyben megválasztott képviselőinknek volt idejük és hatalmuk, hogy megakadályozzák a Westminster drakonikus abortusztörvényét, amelyet a helyi állampolgárok feje fölött hoztak meg, de úgy döntöttek, hogy nem nem élnek vele. Az állampolgárok kötelessége, hogy választott képviselőiket elszámoltathatóvá tegyék az általuk hozott döntésekért.

Az abortusz nem más, mint brutális megsértése az élet értékes ajándékának. Az élethez való jogot nem törvény erejéből, vagy egy kormány garanciájából származik. Bármely emberi törvény, amely eltörli az élethez való jogot, jogtalan törvény, és mindenkinek, minden választónak, minden politikai képviselőnek el kell utasítania. A katolikus politikusok számára ez nemcsak az emberi élethez való jog védelmének kérdése, hanem a katolikus hit alapvető kérdése is.

Következetesen mondtuk, hogy az anya és születendő gyermekének egyenlő joga a szerethez és az élethez olyan alapja egyetemes közjónak minden társadalomban, hogy a polgárok megérdemlik a teljes körű részvételt az azt irányító jogszabályokról szóló demokratikus vitában.

Hasonlóképpen tiszteletben kell tartani az egészségügyi szakemberek lelkiismereti szabadságát, és soha nem szabad megkövetelni tőlük, hogy támogassák az olyan tevékenységeket, amelyek ellentétesek az élet fenntartására vonatkozó elkötelezettségükkel.

Aggódunk továbbá a házasság újradefiniálása miatt, amely ténylegesen két férfi vagy két nő egyesülését a férj és feleség közötti házassági viszony szintjére helyezi, amely nyitva áll a gyermekek nemzésére.

A helyileg megválasztott képviselőinknek továbbra is megvan a hatalmuk, hogy összehívják a Közgyűlést e jogszabály bevezetésének kérdésével és más olyan kérdésekkel kapcsolatban, mint például a jólét, az egészségügy és az oktatás, amelyeknél sürgősen figyelmet kell fordítani a társadalom legsebezhetőbb csoportjaira, különös tekintettel a születendő gyermekekre és anyákra.

Felhívjuk az összes helyi pártot, hogy duplázza meg erőfeszítéseit a Közgyűlés és a végrehajtó hatalom helyreállítása érdekében, hogy kifejezze a helyi polgárok demokratikus akaratát, és kezelje a sürgős szükségletet egy olyan társadalom felépítésére, amelynek alapja az élethez való jog tiszteletben tartása és az aggodalom. azok számára, akikre a leginkább szükségük van, akiket leginkább érint a folyamatos megegyezés elmulasztása.

Arra kérünk minden szavazót, hogy válaszoljon a ma bevezetett Westminster-törvényről szóló konzultációkra, és ne hagyja képviselőit kétség nélkül, hogy hogyan éreznek az üggyel kapcsolatban. Arra is hívunk mindenkit, hogy továbbra is imádkozzanak egy olyan társadalomért, amely tiszteletben tartja az anya és születendő gyermeke életének és gondozásának egyenlő jogát, olyan irgalommal, amely minden gyermeket egyedi és csodálatos ajándékként fogad el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2019. október 24. 12:14
… Az abortusz brutális megsértése az élet ajándékának … De mi lesz így a turmixgéppel?
amaurote
2019. október 22. 21:07
amúgy meg Mo-on ha jól tudom évi 30 ezer abortusz van, amit az államilag pénzelt egészségügyi rendszerben végeznek el, nagyrészt adófizetői pénzekből. keresztény kultúra... orbán a brutális hatalmával se tesz ez ellen semmit, nem véletlen, hiszen a "keresztény" fidesz szavazóknak se tetszene. és hát orbán a statisztikákat nézi, nem azt, hogy mi keresztényi...
amaurote
2019. október 22. 21:05
na de nem az van hogy euprópa lakosságának 90%-a keresztény? erre verik folyton a mellüket a "történelmi egyházak". a keresztények nem csinálnak abortuszt.
Rugo
2019. október 22. 20:48
Ha én választhatnék, hogy a 28 hetes magzatot, vagy az őt elpusztítani akaró nőt tartsam életben, én a magzatot választanám. Szerencsére nem tehetem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik