Orbán a helyi érdekek mellett való kiállásra kérte a fideszes politikusokat

2019. október 21. 12:51
A kormányfő levelet írt önkormányzati képviselőknek és polgármestereknek.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben fordult a kormánypártok új önkormányzati képviselőihez és polgármestereihez, azt kérve tőlük: saját településükön, ha ellenzékben dolgoznak is, azt támogassák, ami jó az adott városnak vagy falunak – közölte az Origo, a Bereznai Csaba képviselő által a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott levél alapján hétfőn.

Állj ki minden körülmények között az emberekért, és bátran harcolj a helyiek érdekeit sértő, rossz döntések ellen! – írta a levélben Orbán Viktor, azt kérve a címzettektől, tartsák szem előtt: „mi vagyunk az országépítők”.

Azt ígérte, az országépítő munkát kormányzati szinten is folytatni fogják. A következő években tovább növelik a gyermeket nevelő családok támogatását, erősítik a magyar gazdaságot, a magyar vállalkozásokkal közösen új munkahelyeket hoznak létre, és tovább csökkentik a munkát terhelő adókat. Megvédik Magyarország határait, és nemet mondanak a bevándorlásra.

A pártelnök-kormányfő úgy fogalmazott, az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP szerezte messze a legtöbb szavazatot. Bár győztünk, sok helyen érzékeny veszteségeket szenvedtünk – folytatta, hozzátéve: a képviselők és polgármesterek közül legtöbben helyben továbbra is kormányzó erőkként fognak dolgozni. Ahol azonban Magyarország polgárai másra bízták a várost irányítását, ott rájuk is más feladat vár.

„Nekünk a jövőben is mindig Magyarország lesz az első” – hangsúlyozta a kormányfő, aki üzenetét a megszokott Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! fordulattal zárta.

(MTI)

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nézem a parlamenti közvetítést.

Tényleg visszatért a kétpártrendszer, és a másik oldal vezéreként Gyurcsány Ferenc... megtörtént az 1994-2010-es MSZP-SZDSZ restaurációja, és mostantól őrjöngeni fog a ballib gyűlöletkampány egészen 2022-ig...

Tévedés.

Alapvetően azért, mert 100%-ban leszavaztak az ellenzéki szavazók egy irányba, teljesen függetlenül az adott jelöltek személyéről, alkalmasságától.

Tarlós és a legtöbb kerületi polgármesterjelölt TÖBB szavazatot kapott, mint 2014-ben, és arányaiban jobban szerepeltek a Fidesz jelöltjei Budapesten, mint az EP-választáson (akkor 40%-ot ért el a Fidesz Budapesten).

Nagy a konkurencia (Jakab, úristen...), de Szabó 0% Tímea valóban mindent visz.

De igen, a számok világosak.

Azt sem mondom, hogy nem volt szerepe a Borkai-ügynek: valószínűleg katalizálta a pártalapon történő protestvoksolást, és hozzájárulhatott az ellebzéki szavazók mozgósításához.

Azt viszont látni kell, hogy stratégiailag az a helyzet, hogy Budapesten és a nagyobb városokban többsége van a moslékkoalíciónak: nem olyan nagy baj, hogy ez most plasztikussá vált.

2022-ben ezeket kell majd legyőzni, egy az egyben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés