Media1: Feszámolhatják a 168 Óra kiadóját

2019. október 21. 10:23
Lakner Zoltán, a volt főszerkesztő-helyettes szerint többhavi bérével tartozik neki a kiadó.

A Media1 vasárnapi cikkében arról ír: ugyan már korábban hallani lehetett anyagi problémákról, de mostanra úgy tűnik, ezek már a 168 Óra jövőjét is veszélyeztetik. A távozó Lakner Zoltán ugyanis a Facebookon egy nyilvános bejegyzésben arról írt, hogy ugyan szeptember 30. volt az utolsó munkában töltött napja, és október 11-én teljesen megszűnt a munkaviszonya a cégnél, még mindig több havi elmaradt bérével tartozik neki a baloldali hetilap kiadója.

„A Telegráf Kft. a mai napig nem fizette ki az elmaradt több havi munkabéremet, amibe beletartozik még a júliusi munkám utáni fizetés is. Ez a tartozás tehát akkor kezdett halmozódni, amikor még nem állt szándékomban eljönni a laptól”  –  közölte Lakner a világgal. A bejegyzésben a volt főszerkesztő-helyettes hozzátette, eddig azért nem indított felszámolási eljárást a cég ellen, mert van még olyan követelés, ami miatt ezt egyelőre külön tételenként tehetné meg. Arról is írt, ügyvédje eddig hiába kereste a kiadót a tartozások ügyében.

Arról is bezámolt a Media1, hogy Lakner bejegyzése alatt a hetilap több külsős szerzője is arról panaszkodott, hogy akár éveket is csúsznak a beadott számlák utáni kifizetések. Ezzel kapcsolatban emlékeztet a portál: a Telegráf Kft. ellen már volt végrehajtás, akkor a terjesztési ellenőrzés költségeit sikerült megkapnia a MATESZ-nek.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában