Kubatov változatlanul hordja a magabiztosság álarcát

2019. október 21. 8:48

Bősz Anett
Facebook
A NER-t kilenc év alatt először érte olyan találat, amit minden szintje megérzett, egészen a csúcsvezetőkig.

„A Parlamentben ezen túl valamifajta »védett zónában« közlekednek majd a kormánypárti politikusok. Ha valaki azt gondolja, ez a poszt arról szól: ha én így öltöznék, én is védett zónában közlekednék, téved.

A parlament a jövő héten nem ülésezik, holott menetrend szerint indokolt volna, különösen ekkora szünet után. Csakhogy, az elmúlt hét eseményei megbolygatták a közéletet és társadalmat, mindenkit más és más módon. Most több mint 130 embernek kell új szövegpaneleket tanulnia arra, mi történt múlt vasárnap. A helyi szervezeteket már tréningezi a Fidesz-központ, hogy – idézem egy helyi fideszes szavait – »nem kell nekünk itt semmit csinálni, az ellenzéki szövetség tagjai egymást zabálják fel« a városokban, ahol győztek a szivárványkoalíciók.

Egy dolog nagyon fontos. A jelenség, hogy néhány szimbolikus – és kevésbé szimbolikus – helyen győztesek születtek, nem pusztán örömünnepeket, de kibéküléseket, régi konfliktusok lezárását is hozta az ellenzéken belül. (Egy kudarcokkal terhelt időszak nagyon nehéz, egy olyan kampány, ahol pedig parittyával harcolunk a tankok ellen, még nehezebb.)

A Fideszben ennek az ellenkezője zajlik.

Mialatt Kubatov Gábor változatlanul hordja a magabiztosság álarcát, az igazság az, hogy a NER-t 9 év alatt először érte olyan találat, amit nem csak a kormánypárt alapja, de minden szintje megérzett, egészen a csúcsvezetőkig. Ez konfliktusokat, dühöt, elkeseredést szül. Ellentétes mozgást végeznek az ellenzékkel.

A kormánypárt padsoraiban romboló, a mi padsorainkban építő erők kezdtek munkálkodni.

Nem tudom, mikor ülésezik újra az országgyűlés. Csak azt, hogy örökre senki sem bújhat el a nyilvánosság elől. Akkor sem, ha ezidő alatt – amit sikeresen húznak –, elkészülnek a kordonok az Országház folyosóin.

---
Update: most, vasárnap délelőtt jött a hír, hogy mégis lesznek ülések. Feladat van bőven, ez biztos.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, Anett, van igazságod, de te ki is vagy? Csak mert a FIDESZ egy kormánypárt, amely kilenc éve kormányozza az országot. Nyilván történnek vele ezalatt jó és rossz dolgok.

Az a baj, hogy amikor kedves Anették soraiban építő erők kezdenek munkálkodni, az az országnak általában rombolás jelent. Mert az "építő erők" egyetlen közös nevezője, hogy minél nagyobbat hasítsanak ki a tortából. Aztán majd a "fasiszták" rendbe hozzák az "építők" okozta károkat...

Ami azt illeti, a "mi padsoraink" egy eléggé vicces kifejezés egy hölgytől, aki egyetlen képviselője a pártjának.

Hát, igen, Anettet majd az általa remélt kormány fogja kistafírozni. Vagy nem. A Momentumban már legföljebb a harmadik vonal tudna lenni, a jobb pozíciókat rég elfoglalták, a liberálisok meg éppen nem trendi. A hölgy elég rosszul áll a tülekedésben, talán az segíthet rajta, hogy amúgy csinos. De ez meg gonosz szexizmus a részemről. Föl sem merülhet, hogy ilyesmi számítson a szürkeállomány oldalán ugye.

Nem hiszem, hogy az én "eltartott kisujjas finnyáskodásom" vezetett bárhová is. Borkai mester nem annyira eltartott kisujja, a gyakran arrogáns és pökhendi kormánypárti stílus, bizonyos témák túltolása (migráció, Soros), valamint az ellenzéki összefogás hamarabb okolható az eredményekért.

Szerencsére nem is nagyon szoktak. A mostani eredményük tényleg jobb a vártnál, de azért még mindig nem győzelem. Ráadásul most az a rész jön, amit tényleg nem nagyon tudnak: dolgozni, teljesíteni. A szimbolikus cselekvések mennek (kerékpárral érkezni a munkahelyre, kurd zászló kitűzése), meglátjuk, mi lesz a munkával.

Válaszok:
Teknős | 2019. október 21. 12:28

HP. Itt van a cikkben, hogy ki mit rengett.... :) https://pestisracok.hu/a-jobbi..

Nem az a kérdés, hogy a Fidesz alternatíva-e a fiatalok között, vagy hogy hiteles-e "Európában". Számomra ez nem fontos. A fontos az, hogy a nemzeti, patrióta és keresztény értékrend hiteles és alternatíva-e. Eddig számomra a Fidesz képviselte mindezeket még mindig a legjobban, bár messze nem tökéletesen. Ha tovább folytatódik a morális erodálódás, akkor nekem is el kell tűnődnöm, nyilván.

Nem a migráció tényét és veszélyét vonom kétségbe. Azt mondom, hogy higgadt, értelmes, tényalapú érveléssel lehet róla beszélni. Ahogy lehet, sőt kell beszélni az utak állapotáról, a szociális szféra fizetési viszonyairól, az egészségügy helyzetéről, a tanárhiányról és a korrupcióról is. A jelek szerint ezek a témák fontosabbak a szavazóknak.

Ja, miért gondolod, hogy engem érdekel Kubatov? Se kutyám, se macskám. A posztot Anett írta, én őt értékeltem. Vicces, ahogy egyszem liberálisként a "mi padsorainkról" ír, stb, dehát ezt már leírtam. Ha nem látod benne a humort, az a te problémád.

Ezúton köszönjük az összes momentumos, elempés, és FŐLEG ún. jobbikos szavazónak, hogy ezeket a 0%-os SZDSZ-szökevényeket kiengedték a ketrecből, és újra az országra uszították...

És akkor most ott tartunk, hogy a 0%-os Liberális Párt (eleve az MSZP hátán a parlamentbe kapaszkodó) politikusa bőszen szövegel TÖBBES SZÁM ELSŐ SZEMÉLYBEN...

Munka? Hogy lehetsz ennyire gonosz! Ez az amit ők mindennél jobban szeretnek elkerülni. Azért van a sajtójuk, hogy majd ők elmagyarázzák a népnek, hogy éppen mi volt a gond. Legfőképpen Orbán, de majd ők tudják. Jönnek majd a képmesék a gender wc-k és főpolgármesteri buzibárok menőségéről és arról, hogy a fideszes politikusok gyerekeket molesztálnak. Ők meg utána néznek a százmillióknak, ami ugye most már meg van engedve nekik. Az ökrök megszavazták.

10 évig tanítottam. Már 8 éve a szociális-egészségügyi szférában vagyok. Szerintem van tapasztalatom, szakmai kompetenciám, hogy ezekről beszéljek. Az "ezekről beszélés" nem azt jelenti, hogy az ellenzéki apokaliptikus víziókat szajkózom, hanem azt, hogy szakmai alapú vitát lehet folytatni róluk kormánypárti és ellenzéki részvétellel.

Amire azt hitted, hogy egy szép ippon lesz nem sikerült, sőt te kerültél a földre és egy leszorítás alatt vergődsz most. Mikor kopogod le?
Mert nehogy azt gondold, hogy kiszabadulsz belőle!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés