Ki lesz a LIBE új alelnöke?

2019. október 21. 13:06

Donáth Anna
Facebook
Ideje a Néppártnak befejeznie az egyre nevetségesebb hatalmi-politikai játékait, és egy vállalható jelöltet választania a fideszes jelölt helyett.

„Harmadszorra sem meri szavazásra bocsátani Hidvéghi Balázs alelnökségét az Európai Néppárt a LIBE bizottságban! Az elmúlt két hónapban eddig kétszer mondott nemet az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) arra, hogy Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő alelnöki tisztséget töltsön be a bizottságban.

Elmondtuk akkor is: vállalhatatlan, hogy miközben a Fideszt a jogállami normák megsértése, a demokrácia miatt vizsgálják a Néppártban, azt a Hidvéghi Balázst tennék meg a LIBE alelnökének, aki a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folyamatosan és kizárólag a LIBE céljaival ellentétes tevékenységet folytatott. Pártja orosz modell alapján teszi tönkre a magyar civil szférát, foglalja el a független intézményeket, pusztítja el a sajtószabadságot, rendeli fokról-fokra politikai irányítás alá az igazságszolgáltatást.

A Néppárt azóta sem volt hajlandó lecserélni Hidvéghit egy vállalható EPP-s jelöltre, és harmadszorra is megpróbálták szavazásra bocsátani. Ezt a mai napra tervezték, azzal számoltak ugyanis, hogy az egész Európai Parlament a Brexittel és a von der Leyen-bizottságról szóló szavazással lesz elfoglalva – végül azonban mindkét ügyről később lesz szó, így a fókusz újra a bizottsági alelnökökre és a Fidesz vállalhatatlanságára került.

A Momentum Mozgalom és több pártcsalád azonban újra egyértelművé tette, hogy itt elvi kérdésről van szó. Nem felejtjük el, hogy mit művelt a Fidesz Magyarországon az elmúlt 9 évben, és nem hagyjuk, hogy fideszes alelnöke legyen a jogállamiságot is vizsgáló bizottságnak.

A Néppárt ettől megint megijedt, és az utolsó órákban levették a napirendről a Hidvéghiről szóló szavazást, így ma sem dől el, hogy ki lesz a LIBE új alelnöke. Remélem, ez az utolsó, hogy Hidvéghi egyáltalán szóba kerül; ideje a Néppártnak befejeznie az egyre nevetségesebb hatalmi-politikai játékait, és egy vállalható jelöltet választania a fideszes jelölt helyett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a jelölt, aki Donáth Anna számára vállalható, nekem biztos nem lesz az.

Nekem ezzel az egésszel az a bajom, hogy Nullácsak Annácska azt hisze, hogy most fontos és
okos dolgot mondott. Pedig csak egy papagáj rikácsolja azt, amit a gazdi betanított neki.

Annácska, mondja szépen: Gyurrrika vagyok! Ha sokat gyakorolja, menni fog.

Ne segíts neki! Ha hibázik, akkor hagyni kell.

Itt a dolgokat hazug ideológiával túllihegő Donáth a nevetséges, nem a Néppárt. Donáth nem képes belátni, hogy nem valóságos, hanem pártpolitikai érdeket képvisel. Pofátlanul rá akarja erőltetni a maga beszűkült értelmezését azokra, akik demokratikusan jogosultak a jelölésre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés